ACTUALITATE 28 iulie 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 581 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe s-au prezentat în intervalul 21-27 iulie un număr de 662 pacienți. În 191 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 38 (9 cazuri au necesitat internare); Urgenţe neurologice: 51 (15 internați); Urgenţe chirurgicale: 107 (14 internări); Urgenţe de medicină internă: 182 (41 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 113 (în 28 de cazuri tratamentul s-a finalizat în cadrul UPU-SMURD); Urgenţe psihiatrice: 52; Urgenţe ginecologice: 49; Urgenţe ortopedice (traume): 80 (din care în 13 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 25 nașteri, 9 fete, respectiv 16 băieți au venit pe lume.

La secția UPU­-SMURD a spitalului au fost tratate şi 8 victime ale unor accidente rutiere. Trei dintre acestea au necesitat internare. Patru persoane au fost rănite într-un singur accident, survenit duminică, 27 iulie, în jurul orei 21, pe raza localității Chichiş. Toți răniții, printre care și un minor de 6 ani, au suferit multiple traumatisme medii, ca severitate, și în urma examinării și a tratamentului au putut părăsi Secția UPU-SMURD a Spitalului. Totodată 11 persoane au ajuns în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, una, o minoră în vârstă de 17 ani, din Sfântu Gheorghe, care s-a prezentat joi, 24 iulie fiind internată pentru 12 ore la Secția de Pediatrie a Spitalului, pentru observație. O singură persoană a fost tratată cu leziuni rezultate în urma unor agresiuni, nefiind necesară internarea. Tot în perioada vizată a fost internată la secția ATI a Spitalului o persoană cu simptome de intoxicație cu ciuperci, respectiv o altă persoană s-a prezentat la Secția UPU-SMURD cu simptome asemănătoare. Prima, după 12 ore de internare a părăsit instituția, iar în cazul celui de-al doilea pacient nu a fost necesară internarea.

În ultimele 168 de ore numărul înțepăturilor de căpușă din nou s-a menținut la același nivel ca și săptămâna precedentă, adică unul relativ ridicat, colegii noştri intervenind în 21 astfel de cazuri, toți pacienții fiind tratați în ambulatoriu.

Totodată în decursul săptămânii trecute, mai precis duminică, 27 iulie la Secția UPU-SMURD a spitalului din nou s-a prezentat o persoană muşcată de o viperă. Pacientul, un bărbat de 23 ani din localitatea Comandău, a fost internat la secția ATI a Spitalului, iar pe data de 28 iulie, la orele dimineții a și părăsit instituția, refuzând internarea la Secția de Boli Contagioase.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență "Dr. Fogolyán Kristóf" Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.