ACTUALITATE 31 iulie 2014

Ziua Constructorilor sărbătorită la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 545 vizualizări

În jur de 1.000 de constructori din județul Covasna s-au adunat joi lângă stadionul municipal pentru a socializa, a petrece și a sărbători o zi ce este doar a lor. Evenimentul a fost organizat pentru al doilea an consecutiv, dar directorul Inspectoratului de Stat în Construcții, Mild Zoltán, unul dintre principalii organizatori, spune că de fapt tradiția este veche, iar constructorii obișnuiau să se întâlnească anual.

„Am reluat o tradiție mai veche, constructorii covăsneni obișnuiau să se întâlnească pe malul Oltului sau fiecare unde putea. Ne-am gândit să renaștem această tradiție, și astfel am organizat Ziua Constructorilor și anul trecut, și anul acesta. Anul trecut au fost peste 1.100 de persoane, acum nu știm deocamdată numărul exact, dar sunt în jur de 1.000 de la 51 de firme. Ziua aceasta este destinată lor, pentru ca acești oameni să se întâlnească, să petreacă indiferent de firma la care lucrează” – a declarat Mild Zoltán.

Înainte de petrecere, prefectul Marius Popica și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, s-au adresat celor prezenți.

Ce bucurie mai mare poate simți un om decât aceea de a trece pe lângă o clădire și a ști că a fost construită de el?! Suntem mândri de toți constructorii care își fac datoria așa cum trebuie și noi ca instituții și autorități trebuie să avem grijă ca de fiecare dată să vă sprijinim ori de câte ori este o investiție serioasă. Chiar aș propune să facem un schimb și să încercăm ca și politicienii să vină și să învețe cum trebuie să se construiască durabil pentru că în politică se construiește doar pe clădiri improvizate și pe termen scurt. Ar trebui ca și politicienii să învețe să construiască o clădire durabilă pe care și copiii să apuce să o vadă și să se bucure de ea. N-ar strica să facem un schimb în acest sens și cred că lucrurile ar merge spre bine” – a declarat prefectul Marius Popica.

Președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor, a salutat mulțimea în trei limbi, română, maghiară, dar și în germană pentru că la eveniment au fost prezenți și reprezentanții Schweighofer Holzindustrie. „Cele 51 de firme prezente au traversat perioada dificilă a anilor trecuți în special prin contractele încheiate cu administrațiile publice locale. Ne dorim și în continuare ca prin respectarea prevederilor legale să oferim cât mai multe contracte societăților locale” – a declarat Tamás Sándor.

Unul dintre decanii de vârstă ai constructorilor covăsneni, Édler László, a spus că investițiile în construcții sunt foarte importante. „Această zi este a constructorilor și a fost gândită pentru a ne întâlni să povestim întâmplări, amintiri. Totodată această zi demonstrează că familia constructorilor este foarte mare: proiectanții, executanții, producătorii de materiale formează 12% din totalul firmelor și angajaților din județ” – a spus Édler László, și a accentuat că munca oamenilor din construcţii este importantă, și rodul acestei munci se va vedea și peste mult timp.

După discursurile oficiale au urcat pe scenă doi cântăreți – Ráduly Botond, cunoscut din X-Factor, și Baricz Gergő, un alt muzician remarcat la o emisiune de talente, dar și trupa Semafor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.