ACTUALITATE 4 august 2014

EDITORIAL. „Stima noastră şi mândria – Ponta şi Ortodoxia”

de Dumitru Manolăchescu | 911 vizualizări

Prin tot ce face şi nu face Victor Ponta în campania pentru Prezidenţiale se dovedeşte că în calculele pesediste pentru atragerea de voturi ale electoratului din viitorul Ţinut Secuiesc românii neortodocşi nu-şi găsesc niciun loc. Din acest motiv m-am gândit la câteva propuneri pentru uşurarea muncii staffului condus de prestigiosul fost şi viitor ministru Dan Şova, propuneri care vor putea fi înglobate într-o viitoare Constituţie a României:

• La alegerile prezidenţiale din România nu vor putea participa decât candidaţi care demonstrează solide cunoştinţe teoretice ortodoxe şi-o practică de cel puţin 10 ani în bisericile sau mănăstirile ortodoxe. În acest scop va fi formată o comisie parlamentar-bisericească de bune purtări ortodoxe, condusă de Ilie Sârbu, socrul ginerelui său.

• Se va interzice participarea la competiţia prezidenţială a protestanţilor, luteranilor şi a celorlalte culte religioase la care se dedau de sute de ani etnicii germani, în frunte cu inamicul public nr. 1 al românilor patrioţi şi ortodocşi, neamţul protestant Klaus Iohannis.

• Se acceptă catolicii şi reformaţii din motive de acută nevoie de voturi de la maghiarii naivi ori fără busolă politică.

• Din Imnul Naţional se vor scoate toate strofele conţinând nume proprii, cum ar fi: Traian, Mihai, Ştefan, Corvin. Ca să nu fie greşit interpretat, se va cânta doar prima strofă, accentuându-se apoi, prin repetiţie, asupra sintagmei „Deşteaptă-te, române şi votează PSD-UDMR!”

• Dacă e complicat să strici Imnul, atunci obligatoriu se va interzice participarea la Prezidenţiale a candidaţilor cu prenumele de mai sus, precum şi altele reieşite dintr-o dezbatere a comisiilor parlamentare reunite. Fac excepţie prenume de mare răsunet patriotic şi ortodox: Victor, Viorel, Ilie, Hunor, Liviu, Radu, Călin, George...

• Imnul de Stat al României va conţine şi o strofă în limba maghiară, preluată din Imnul Ungariei. Ministrul Culturii şi vicepremierul României, Rozália Biró, va hotărî ordinea celor două strofe.

• Drapelul tricolor românesc va fi arborat, pe întreg teritoriul ţării, numai însoţit de tricolorul Ungariei şi de steagul secuilor. Nu se acceptă steaguri care nu conţin suficiente elemente de recunoaştere pentru „poporul pesede” şi „poporul secuiesc”, strâns înfrăţite în muncă şi idealuri.

• Vor putea vota doar cei care dovedesc însuşirea corectă a statutului PSD-UDMR, precum şi vorbirea corectă a limbii de lemn introdusă ca disciplină obligatorie în şcoli, împreună cu orele de religie.

• Se va reintroduce în şcoli studiul alfabetului chirilic, pentru o apropiere de pravoslavnicii ruşi ai marelui conducător şi pretin Vladimir Putin.

• Uniformele armatei române vor conţine o singură culoare, cea roşie, preluată din steagul de luptă al PSD. Excepţie vor face ciorapii, care vor fi vopsiţi în verde, pentru liniştirea spiritelor udemeriste, aliaţii pe viaţă ai liderilor PSD.

• În fiecare campanie electorală preoţii bisericilor ortodoxe, catolice şi reformate din întreaga ţară vor înălţa rugi la Preacurata pentru succesul reprezentanţilor PSD-UDMR în toate luptele electorale din anul respectiv. Totodată, se vor oficia slujbe de exorcizare pentru participanţii de alte credinţe şi convingeri politice.

• Pe Crucea de pe Caraiman salvamontiştii vor scrie cu beculeţe roşii, aprinse zi şi noapte: „Stima noastră şi mândria – Ponta şi Ortodoxia!” Acelaşi îndemn patriotic va fi scris pe acoperişurile poleite cu foiţă de aur ale modestelor biserici ortodoxe din cele mai amărâte aşezări româneşti.

P.S. Când toate acestea vor fi împlinite, poporul român va putea trece la faza următoare a proiectului „Singuri printre sfinţi”, fază care presupune eliberarea României de sub jugul americano-german prin emancipare civilizatoare ortodoxă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ion Roata, 5 august 2014
"Spinaci"!
Ilyes Ibolya, 5 august 2014
Daca n-ar fi de plans...n-ar fi nicicum...Citesc cu stupoare ca sansa de supravietuire a locuitorilor Urbei sta in amanet...Ma intreb, retoric, cum de Dumnezeu nu ii pedepseste pe toti cei care au citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.