ACTUALITATE 5 august 2014

EDITORIAL. Antena 3 pune de-o răscoală

de Dumitru Manolăchescu | 624 vizualizări

Badea-Gadea-Voiculescu-Ursu

Relaţia mea cu cititorii „Observatorului de Covasna” a fost întotdeauna sinceră, indiferent câte „puncte de rating” m-a costat prostul ăsta obicei. Aşa încât nu voi putea spune acum că sunt iremediabil trist faţă de situaţia disperată a bunului samaritean Dan „Felix” Voiculescu şi a mercenarilor lui fideli de la Antena 3. Dimpotrivă, sunt în stare să recunosc că apropierea unei decizii finale cu condamnarea turnătorului Voiculescu mă optimizează, îmi creează o stare vecină cu satisfacţia şi cu respectul faţă de Justiţia românească. E posibil aşa ceva?!

Uite că e. După atâţia ani de procese, de intervenţii, de chichiţe avocăţeşti, de încercări de mituire a judecătorilor de către principalul făptuitor, după atâta nesiguranţă şi-atâtea bocete răcnite ameninţător de echipajul de triste figuri de la trustul Intact, iată că se-arată soarele pe uliţa statului de drept: oligarhul, mogulul, răufăcătorul Voiculescu se-apropie, timid, de poarta închisorii în care îşi va petrece o parte din anii unei bătrâneţi urâte. Sau poate nu, dar mi-e foarte greu să cred că prestaţia independentă a judecătorilor se va opri de teama ameninţărilor de ultimă oră ale cuplului comic Gâdea-Badea: „Vom scoate oamenii în stradă, va fi o răscoală”.

Strădaniile mercenarilor Antenei 3 de a-şi ajuta patronul, duse până la manifestări paranoice, au fost şi vor fi în continuare fără rezultat. Justiţia a rezistat presiunilor uriaşe ale anteniştilor şi a judecat în consonanţă cu gravitatea faptelor comise de Voiculescu şi clica lui în privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. După condamnarea lui Adrian Năstase, a lui George Becali şi a fotbaliştilor din „lotul Gh. Popescu”, a unor procurori şi judecători, după arestarea fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, într-o afacere de luare de mită, decizia judecătorilor în procesul Voiculescu vine să aducă o rază de speranţă în dreptatea oamenilor – chiar dacă dreptatea asta nu e niciodată perfectă şi nu mulţumeşte niciodată pe toată lumea. Dovadă: prezenţa „vedetelor” Antena 3 Gâdea şi Badea în sala de şedinţe, pentru a-şi susţine binefăcătorul şi a pune presiune mediatică pe judecători.

De fapt, dacă mă gândesc bine, în acest proces se joacă nu doar soarta lui Dan Voiculescu, ci şi cea a unor lichele care vor fi nevoite să înghită pastila de „cianură”, a celor care încă mai speră într-o „răscoală a spălaţilor pe creier”, Mircea Badea apelând la trezirea spectatorilor manipulaţi din greu de Antene măcar în al 12-lea ceas... Grea misie, de-a dreptul imposibilă, ar trebui să ştiţi că lista cu nu ştiu câte milioane de duşmani ai lui Traian Băsescu nu-i aceeaşi cu lista admiratorilor lui „Felix” Voiculescu. Românii nu sunt, orice aţi crede voi, chiar atât de uşor manevrabili. Veţi vedea asta şi la alegerile din toamnă, dacă n-o să vă tăiaţi venele până atunci de-atâta jale şi-ntristare...

Ne aflăm, deci, la capătul unui drum şi începutul altuia. Ticăie ceasul, judecătorii se află în pronunţare în cazul Dan Voiculescu – ICA. Să sperăm că la sfârşitul deliberărilor vom avea un verdict demn de o Justiţie independentă într-un stat de drept. După care vom vedea şi cum vor reuşi televiziunile mogulilor Voiculescu şi Ghiţă să prevină pierderea alegerilor prezidenţiale de către candidatul susţinut de acestea. Pentru că, dacă partidele de dreapta nu vor fi de-a dreptul iresponsabile, Victor Ponta nu are cum să câştige aceste alegeri, cu toate pomenile electorale pe care le oferă electoratului credul şi amărât de la oraşe şi sate.

Aţi înţeles bine ce-am vrut să spun: miza acestui proces este chiar soarta României pentru următorii cel puţin cinci ani de zile. Pentru că Dan Voiculescu este legat prin mii de fire subterane de premierul-candidat Victor Ponta. Soarta celor doi va fi ori să reuşească, ori să piardă împreună. Credeţi că degeaba se-agită atâta păcălicii de la Antena 3?!

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Ion Roata, 7 august 2014
Cine s-a fript cu Basescu , sufla si-n Iohannis !
eusebiu, 6 august 2014
jeguri de oameni
lili, 6 august 2014
Sper ca Dan Voiculescu sa ajunga la puscarie, altfel vai de Romania cu Ponta la Cotroceni, PSD la guvernare si Antena 3 in functiune, cu Dan Voiculescu liber. Fereasca-ne Dumnezeu!
stelian, 6 august 2014
Asteptam ca Basescu sa inceapa ..."dezbracarea" miseilor!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.