ACTUALITATE 7 august 2014

Weekend cu vreme de vară autentică

de Covasna Media | 627 vizualizări

La sfârşitul săptămânii vom avea parte de temperaturi de vară, iar ploile vor răcori după-amiezile. Din păcate, în unele zone vremea va deveni caniculară.

Vineri nu scăpăm de ploi, dimpotrivă. Meteorologii prognozează în continuare o instabilitate atmosferă accentuată, îndeosebi în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde norii cu mare dezvoltare acoperă temporar cerul şi local lasă averse însoţite de fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Îndeosebi la munte vor fi şi ploi torenţiale şi izolat se pot acumula cantităţi mai mari de apă şi este foarte posibil sa cadă şi grindina. În celelalte regiuni cerul e variabil, aversele doar izolate, dar după-amiază vremea e din nou călduroasă. Vorbim aşadar despre maxime ce pleacă de la 24 grade în Dealurile de Vest şi ajung la 34..35 grade în sud-est, unde disconfortul termic va fi destul de accentuat.

Sâmbătă în centrul şi în nord-estul ţării şi din nou în zonele de deal şi de munte vor fi înnorări accentuate, mai ales după-amiază, când aşteptăm local şi averse însoţite de descărcări electrice şi rafale de vânt. În celelalte regiuni vremea rămâne călduroasă pentru cerul este variabil şi doar izolat vor fi ploi de scurtă durată, fulgere şi tunete, cu cele mai mari şanse în sud-est. Tot izolat vor fi condiţii de grindină. După-amiază vine cu maxime de la 26 grade în nord şi în Dealurile de Vest şi 34  grade în sud-est.

Duminică, vremea redevine în sfârşit în general frumoasă şi va fi şi călduroasă în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, dar după-amiază se mai adună norii mai ales la deal şi la munte şi seara lasă ceva averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări trecătoare ale vântului. Meteorologii anunţă maxime de la 27 grade în Bucovina până la 34 grade în sud-est, unde căldura e mai greu de suportat.

Săptămâna viitoare debutează cu vreme călduroasă în toată ţara, chiar caniculară după-amiază în sud-est, adică maxime între 29 şi 35 grade. Ploi, descărcări electrice şi vânt alert aşteptăm doar pe la munte şi în nord. Marţi şi miercuri vremea va fi călduroasă mai ales în sud şi în sud-est, local se instalează din caniculă şi maximele urcă până în jur de 36 grade, apoi căldura se mai domoleşte. Şanse mai mari de apariţie a ploilor însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului sunt mai mari de joi, mai ales în vest, în nord şi în centru, dar şi în restul zonelor de deal şi de munte.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.