ACTUALITATE 10 august 2014

EDITORIAL. Dracul gol, îngerul închis şi sfinţii păstori

de Dumitru Manolăchescu | 700 vizualizări

Ne-am chinuit un sfert de secol să scăpăm de blestemul securisto-comunist, trecând prin toate stadiile inerente schimbului de generaţii politice şi ideologice. Condamnarea lui Adrian Năstase a deschis calea de urmat, trezind la viaţă o Justiţie pe care abia acum simt că merită s-o scriu cu J mare. I-au urmat şi alţi „celebri, puternici şi bogaţi”, care şi-au construit imperii practicând traficul de influenţă şi hoţia la drumul mare din banii statului.

Unul din hoţii ăştia mult-prea-puternici a fost închis vineri după amiază la Penitenciarul Rahova, după un proces care a durat mai bine de şase ani. Un proces în care învinuitul Dan Voiculescu a tras toate sforile posibile, a uzat de toate mijloacele legale şi ilegale pe care i le-au găsit „sfătuitorii” pentru a scăpa basma curată. N-a reuşit, strădaniile lui au semănat teribil cu „tontoroiul” jucat pe loc până te înghite pământul. Toată campania mediatică şi tot circul avocăţesc, inclusiv demisia lui Voiculescu din Parlament şi realegerea lui de nişte români zdravăn spălaţi pe cerebel de „prea-cinstiţii” jurnalişti (???) ai Antenelor turnătorului „Felix”, toată presiunea pusă pe Justiţie, culminând cu mituirea unui judecător care urma să se pronunţe în dosarul ICA, toate astea s-au întors în final împotriva făptuitorului. Urmarea: 10 ani de închisoare pentru Dan Voiculescu, alţi mulţi ani (vreo 37, dacă am adunat eu bine) pentru ceilalţi oameni cumsecade, nişte „bătrânei nevinovaţi”, implicaţi în afacerea ICA.

Dan Voiculescu a încercat să-şi bată joc de români folosindu-se de nişte amărâţi care înjurau de dimineaţă până seara la Antena 3. „Armele” cu care a crezut că va câştiga procesul l-au băgat până la urmă în puşcărie. Badea, Gâdea, Ciuvică, Ursu, ceilalţi profesionişti ai înjurăturii, ai manipulării şi falsului televizat, ai acuzelor fără dovezi şi fără alte argumente decât ura atavică împotriva celor care li se opun, aceşti „prieteni” cumpăraţi de Voiculescu pe zeci de mii de euro au zgândărit orgoliul şi mândria profesională a procurorilor DNA, care au făcut un dosar „beton”, obligându-i pe judecători să se pronunţe în concordanţă cu argumentele juridice aduse. Finalul era, aş zice, previzibil într-un stat de drept, numai că la noi prea puţine sunt previzibile şi prea multe ţin de întâmplare, bani, intervenţii etc. Aici lucrurile astea n-au mai funcţionat, tinerii procurori şi judecători n-au mai cedat în faţa presiunilor, şantajului şi ameninţărilor şi au pronunţat o condamnare despre care se va vorbi multă vreme de-acum încolo.

Pentru ca ridicolul să meargă până la capăt, „sfinţii” de la Antena 3, cu păstorul Gâdea în frunte, s-au gândit să protesteze plimbându-se în jurul Palatului Cotroceni, încercând o manipulare pe care lumea o ştie pe de rost: Băsescu e vinovat de condamnarea lui Voiculescu, justiţia băsistă îi închide pe opozanţii regimului, democraţia e în pericol, Băsescu desfiinţează presa liberă! Săriţi lume şi popor, c-am rămas fără dirijor... Strigăte disperate s-au făcut auzite duminică la ora five o’clock-ului, hoţii strigau „hoţii” de frica legii, a Justiţiei care se va ocupa şi de recuperarea milioanelor de euro furate statului român de „gaşca” de bătrânei a lui Felix Voiculescu. Din păcate, Antena 3 va emite în continuare, din păcate nimeni nu va deranja „jurnaliştii” de la această televiziune, Justiţia a hotărât doar că Antenele vor plăti statului român chiria pentru spaţiul pe care îl folosesc, nu firmei lui Voiculescu, celebra Grivco. Şi asta numai dacă premierul Victor Ponta, prietenul fidel al manipulatorilor de la Antena 3, va hotărî că statul român are nevoie de banii ăştia. S-ar putea ca Guvernul să-şi permită să piardă 60 de milioane de euro, ce mai contează suma asta la creşterea economică pe care o înregistrează România?! Parcă-l văd pe Ponta declarând cu lacrimi de durere în ochi: „Antena 3 suntem noi, îi primim pe jurnaliştii postului în clădirea Guvernului fără niciun ban şi se mută Guvernul la Grivco, să plătim noi chiria pe spaţiul ăla imens. Primul lucru pe care-l voi face după ce voi fi ales preşedinte va fi să-l graţiez pe Dan Voiculescu. Trăiască Badea şi Gâdea, jos Băsescu!”. Aşa cred că ar arăta discursul lui Ponta, ăla de lângă inimă, dacă l-ar pune cineva să cuvânte despre „presa liberă desfiinţată de Băsescu şi nevoia de moguli”.

În rest... Să ne fie de bine, pentru că nu pot să nu constat că Dan Voiculescu a fost ales „cu repetiţie” de cetăţenii Bucureştiului în Parlamentul României. De aceea şi din multe alte cauze, care se referă în special la superficialitatea bucureştenilor, procesul acestui escroc a durat atâţia ani şi a născut atâtea pasiuni printre români, fiind folosit din plin de clasa politică în încercarea de a-l diaboliza pe Traian Băsescu şi a-l angeliza pe Dan Voiculescu. În realitate, Băsescu nu-i dracul gol, Voiculescu nu-i deloc înger şi nici Badea şi Gâdea nu-s chiar sfinţi... Ceea ce s-a dovedit, ori se va dovedi în continuare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
lili, 11 august 2014
O sila infioratoare m-a cuprins vazand cum o adunatura de oameni saraci si needucati si usor de manipulat au ajuns bataia de joc a lui Gadea si Badea. Noroc ca erau putini si erau batrani, mi-am citeste integral
stelian, 11 august 2014
"Am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti"- Petre Tutea! QED.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.