ACTUALITATE 10 august 2014

Parcări pentru biciclete cu banii strânşi în campania „Pedalează pentru un scop bun”

de Agerpres | 467 vizualizări

Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) va amenaja mai multe parcări pentru biciclete în unităţile şcolare din municipiul Sfântu Gheorghe din banii adunaţi în campania „Pedalează pentru un scop bun”, ce va avea loc luna viitoare.

Conducerea fundaţiei a anunţat vineri că cicliştii care vor să participe la această acţiune se pot înscrie începând de săptămâna aceasta.

Aşteptăm circa 200 de participanţi şi ne propunem să strângem 20.000 lei pe care să-i folosim pentru achiziţionarea mai multor suporturi pentru biciclete care vor fi amplasate în şcolile şi liceele oraşului. După fiecare patru suporturi realizate, fundaţia va contribui cu o bicicletă, adică după fiecare 4.000 lei strânşi HKA va contribui cu 1.500 lei din fondul propriu. În cazul în care se va strânge suma de 20.000 de lei propusă, atunci fundaţia va cumpăra cinci biciclete performante care vor fi puse la dispoziţia locuitorilor oraşului, prin închiriere. (...) Scopul acţiunii este acela de a contribui la creşterea numărului cicliştilor din oraş şi la reducerea efectelor negative ale circulaţiei rutiere, respectiv zgomot, poluarea aerului, aglomeraţia traficului etc.”, a declarat directoarea executivă a fundaţiei, Bereczki Kinga.

Ediţia a patra a campaniei „Pedalează pentru un scop bun” va avea loc pe 19 septembrie, iar cei care vor să participe se pot înscrie începând de luni şi până pe 4 septembrie pe pagina web a fundaţiei sau la sediul acesteia din Sfântu Gheorghe.

La cele trei campanii precedente desfăşurate la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc au participat 334 de ciclişti, care au străbătut cumulat 7.578 kilometri şi au colectat împreună circa 21.000 de lei. Fiecare etapă sau tură făcută cu bicicleta individual sau în echipă a fost autentificată de punctele de control şi recompensată cu bani de către sponsori, în funcţie de lungimea parcursă.

La prima ediţie banii au fost folosiţi pentru sprijinirea a patru sportivi tineri din municipiul Sfântu Gheorghe, iar la a doua au fost finanţate patru proiecte ce au avut ca scop protejarea pădurilor, iniţierea copiilor în arte marţiale, sprijinirea serviciului de îngrijire a bolnavilor şi vârstnicilor la domiciliu şi amenajarea unui parc de antrenament. Anul acesta peste o sută de ciclişti au pedalat la Târgu Secuiesc, adunând bani pentru amenajarea unui parc fitness.

Conducerea HKA a declarat că prin campania „Pedalează pentru un scop bun” există un dublu scop – acela de a finanţa proiectele comunitare, dar şi de a responsabiliza şi implica membrii comunităţii în susţinerea lor.

„Considerăm că oamenii au înţeles scopul acestui program. Am reuşit să mobilizăm comunitatea pentru un scop bun şi asta e foarte important. (...) Am observat că şi participanţii au avut o satisfacţie pentru că au contribuit la realizarea unui lucru bun pentru comunitate şi aproape toţi au spus atunci când ne-am luat la revedere că vor reveni la următoarele ediţii şi că vor aduce şi prietenii cu ei”, a mai spus directoarea HKA.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.