ACTUALITATE 12 august 2014

Sediul TAM nu este prioritate pentru Consiliul Local Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 594 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe așteaptă bani de la Guvern pentru a începe lucrările la cinematograful „Arta”, unde are sediul și Teatrul „Andrei Mureșanu”. Primarul Antal Árpád a spus în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local de marți că această investiție nu este însă printre cele mai importante trei lucruri de realizat în oraș.

Problema a fost ridicată de consilierul local PNL Mădălin Guruianu, care l-a întrebat pe primar de ce nu se lucrează la „Arta”. Edilul i-a răspuns spunându-i că nu sunt bani, iar până ce nu vor primi sumele necesare de la Guvern, nu pot lucra.

„Știți foarte bine că fără susținere de la Ministerul Culturii e greu să începem aceste lucrări. Este vorba de o investiție de 6 milioane de lei. Această susținere nu a venit deocamdată, iar Consiliul Local a avut alte priorități în ultima vreme, de exemplu, cumpărarea Hotelului Bodoc” – a declarat Antal.

În replică, Mădălin Guruianu l-a întrebat dacă atunci când poartă discuții cu ministrul culturii sau cu prim-ministrul, amintește și de TAM. Antal a spus că nu are deseori ocazia de a le vorbi reprezentanților Guvernului despre problemele locale, iar atunci când are, nu poate înșira 200 de probleme, ci primele trei, care la ora actuală sunt ca poligonul și Casa de Cultură a Sindicatelor să ajungă în posesia Primăriei Sfântu Gheorghe, și construirea unei arene sportive. De asemenea, Antal a spus că degeaba Ministerul Culturii este al UDMR, pentru că momentan acest minister nu are bani.

Teatrul „Andrei Mureşanu”, care a părăsit imobilul fostului cinematograf luna trecută după încheierea stagiunii, va trebui să-şi găsească un alt spaţiu până la terminarea lucrărilor, iar ca soluţie provizorie ia în calcul varianta construirii unei săli de spectacole din patru containere în fosta Piaţă Euro, unde vor putea fi amenajate, de asemenea, spaţii de repetiţii, cabine şi magazii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Bure, 13 august 2014
Autoritatile locale unguresti, secuiesti , maghiare nu au bani" daca e vorba sa ii aloce pentru orice ar avea iz romanesc. In zona doar simbolurile celor 300 de secui declarati sunt citeste integral
Kviatkovski, 13 august 2014
Pai cum nu aveti bani d-le Antal ? Pai nu si dvs erati cu gura mare pt autonoie ?Acum nu mai aveti bani ? Iata adevarul fratilor. Daca acum cand primiti bani de la bigetul de stat spuneti ca n-aveti citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.