ACTUALITATE 12 august 2014

Un motociclist a murit din cauza unei fetiţe

de Székely Emőke | 1241 vizualizări

În urma accidentului de la Sânzieni, un alt bărbat care a oprit să ajute era să fie linșat de localnici

Un accident care a avut urmări de-a dreptul șocante a avut loc duminică seara la Sânzieni, unde un bărbat a murit, iar un altul, precum și un copil și o femeie au ajuns în stare gravă la spital.

Un motociclist de 37 de ani care mergea dinspre Târgu Secuiesc spre Miercurea Ciuc a acroşat o fetiță de 11 ani care a vrut să traverseze strada neregulamentar, prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma impactului, motociclistul din Sovata a pierdut controlul asupra ghidonului, s-a izbit de o casă și a murit pe loc. O femeie de 41 de ani, care se afla pe locul din spate al motocicletei, a fost rănită grav, la fel și copila pe care cei doi au lovit-o.

Citeste si Motocicliștii vor aprinde lumânări în memoria colegului lor mort duminică la Sânzieni

La locul nefericitului eveniment a ajuns și un alt motociclist, un bărbat de 28 de ani, care a oprit pentru a anunța autoritățile. Acesta a fost însă atacat de un grup de localnici, după spusele martorilor romi, care l-au bătut măr, şi conform unor surse neoficiale se pare că l-au şi înjunghiat. Motociclistul, care a vrut de fapt să ajute, a fost rănit grav și a fost transportat la Spitalul Județean Brașov.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, Nagy-Demeter István, spune că la unitatea lor au fost aduse trei persoane, doi minori și un adult. Fetița de 11 ani a fost transferată ulterior la Brașov, femeia de pe motocicletă este în stare gravă, dar stabilă la Sfântu Gheorghe, și o a treia persoană, un minor de 14 ani, care însă nu a avut răni grave.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a lămuri toate împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Localnicii sunt revoltaţi de romii din zonă

Localnicii din Sânzieni și din împrejurimi sunt revoltați și spun că se întâmplă deseori ca romii din comună să provoace scandal. „Este foarte trist ce s-a întâmplat. Eu circul des în acea zonă și nu pot trece cu mașina prin sat fără să văd romi care se plimbă pe unde apucă sau fac scandal, se ceartă și se bat între ei. Acum a suferit un om nevinovat care a vrut doar să ajute, plus unul a murit din cauza unui copil care a vrut să traverseze pe unde l-a tăiat capul. Este revoltător” – ne-a declarat un bărbat din Târgu Secuiesc.

Tot duminică a avut loc un alt accident în care a fost implicat un motociclist, de această dată între Târgu Secuiesc și Turia. Polițiștii spun că un bărbat de 46 de ani, în timp ce conducea o motocicletă din direcţia comunei Turia către Târgu Secuiesc, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra vehiculului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune laterală cu un autoturism care circula regulamentar din direcţia opusă. Impactul s-a soldat cu rănirea gravă a motociclistului care a fost transportat la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe. De asemenea, polițiștii au stabilit că motociclistul a fost băut și nici nu avea permis de conducere, și îl cercetează pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi pentru vătămare corporală din culpă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
remus, 12 august 2014
cei de la covasna media ..va dau o tema de casa : verificati va rog cine ,de cand si in ce conditii au primit acele terenuri pe care au construit tigania , daca au acte si cel mai important citeste integral
remus, 12 august 2014
Trec frecvent prin acea zona ,"daunatorii "stau la povesti in mijlocul drumului ,daca circula 6-7 insi pe strada merg unul langa altul nu in sir indian ,sunt majoritatea timpului beti si galagiosi , citeste integral
Oana, 12 august 2014
peste cativa ani, cand cei vinovati vor iesi din inchisoare, statul va continua sa le plateasca ajutoare sociale din salariile contribuabililor. inclusiv din salariile familiilor victimelor (nu si al citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.