ACTUALITATE 17 august 2014

Dezvoltare la Valea Zălanului

de Székely Emőke | 679 vizualizări

La sfârșitul săptămânii a luat sfârșit claca organizată la Valea Zălanului, și astfel a fost dată în folosință o baie locală, dotată cu mofetă și un bazin cu apă caldă. Sâmbătă, când a avut loc inaugurarea, satul a beneficiat și de un utilaj de prelucrare și ambalare a fructelor, primit prin ajutorul oferit de Asociația Agro-SIC.

Consiliul Județean Covasna, în parteneriat cu Fundația „Ars Topia” din Ungaria, au organizat a patra clacă pentru construirea unei băi sătești, de această dată la Valea Zălanului. Astfel a luat naștere o baie și o mofetă la marginea unei păduri din satul iubit și promovat și de Prințul Charles.

Primarul comunei Malnaș, Kasléder József, s-a arătat mulțumit de munca voluntarilor, și a spus în discursul său că în zilele în care a avut loc claca, viața din Valea Zălanului a fost animată, iar acum satul se poate mândri cu o baie care poate fi folosită atât de localnici, cât și de turiști.

Zalanpatak Gyumolcspres

Asociația Agro-SIC a dăruit comunei un utilaj de prelucrare și ambalare a fructelor de pădure și a ciupercilor. „Achiziția acestui utilaj este una dintre cele mai importante investiții ale asociației noastre. Malnaș este una dintre comunele care ne sunt alături încă de la înființare, și de mult căutăm cea mai bună investiție pentru această comună. Prin acest utilaj tinerii din Malnaș au ocazia de a-și rotunji veniturile prin comercializarea sucurilor naturale ambalate, iar oamenii locului pot de asemenea să ambaleze și să conserve legume și fructe produse local. În curând începe culegerea merelor, acesta este un fruct care poate fi prelucrat relativ ușor” – a declarat președintele Agro-SIC, Orbán Miklós.

Valea Zălanului se află într-o zonă izolată a județului, unde viața parcă s-a oprit în urmă cu 100 de ani. Liniștea și priveliștile de basm l-au atras aici pe Prințul Charles, care a cumpărat câteva proprietăți pe care le-a recondiționat prin metode tradiționale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.