METEO 18 august 2014

Vreme frumoasă până joi. Apoi se întorc ploile

de Covasna Media | 681 vizualizări

Weekendul care s-a încheiat ne-a adus ploi torenţiale şi temperaturi de început de toamnă. Vremea frumoasă a revenit de ieri în peisaj şi, cel puţin până miercuri, lucrurile nu se vor schimba.

Abia de joi ploile se înmulţesc prin vestul, centrul şi nordul ţării.

Marţi vremea se va menţine frumoasă şi va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime, între 25 şi 31 de grade, reintră în limite normale pentru această dată din calendar.

Miercuri continuă să se încălzească, astfel maximele trec de 30 de grade în cea mai mare parte a ţării şi ajung la 33 de grade în Lunca Dunării la Giurgiu. Cerul va fi mai mult senin dar spre seară în nord-vestul ţării vor fi înnorări şi pe arii restrânse averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Joi un front atmosferic aduce în vestul şi nord-vestul ţării averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului şi de asemenea o scădere a temperaturii de câteva grade. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi va cădea grindină. În restul ţării cerul va fi variabil iar fenomenele de instabi în sudul ţării, poate chiar 35 în Lunca Dunării.

În Transilvania, probabilitatea de apariţie a averselor va fi ridicată începând din data de 21 august, iar în intervalul 21 - 23 august, precum şi în jurul datei de 26 august, ploile vor fi mai însemnate cantitativ şi se vor semnala pe arii mai extinse.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.