LIFESTYLE 19 august 2014

Combinaţii pentru sănătate

de Covasna Media | 496 vizualizări

Se spune că unele combinaţii pentru sănătate sunt absolut divine. Iată care sunt câteva combinaţii pentru sănătate care îţi aduc bene­ficii uriaşe şi pe care puţini le cunosc. Aplică-le şi efectele lor pozitive nu vor întârzia să apară.

Ouă + suc de portocale. Aceasta este una din cele mai bune combinaţii pentru sănătate şi este soluţia ideală pentru micul dejun. Ouă şi suc de portocale sau o altă sursă bună de vitamina C func­ţionează ca un energizant natu­ral care te ţine în mişcare toată ziua. Ouăle conţin fier iar vitamina C din sucul de citrice are ca efect susţinerea absorbţiei acestuia. Unul din principalele motive ale oboselii cronice este lipsa de fier, iar una din cauzele care duc la lipsa de fier este un aport insuficient de vitamina C.

Cafeină + mişcare. Nu neapărat împreună, dar măcar una după alta, cele două sunt una din cele mai bune combinaţii pentru sănătate. Cafeina are proprietăţi anticancerigene. Combinate, cafeina şi mişcarea oferă o puternică protecţie împotriva cancerului de piele, în special şi a cancerului în general. Cea mai bună combinaţie: o ceaşcă de cafea tare cu o oră înainte de repriza ta de fitness. Cafeina creşte rezistenţa şi întârzie oboseala.

Grăsimi + iaurt. Combinaţia este utilă mai ales dacă ai căzut în păcatul de a mânca alimente care conţin grăsimi nesănătoase. De fiecare dată când comiţi excese alimentare fie că este vorba despre grăsimi sau dulciuri în exces completează masa cu iaurt gras. Calciul se leagă de acizii graşi în tractul digestiv şi blochează absorbţia lor.

Friptură + morcovi. Combinaţia este ideală pentru a-ţi asigura aportul corect de vitami­na A, dat fiind faptul că vitamina A poate călători prin sânge numai atunci când este legată de o proteină. Ficatul, care este depozitarul vitaminei A poate să fie suprasolici­tat de aceste depozite pentru că ele nu sunt puse în circulaţie ca urmare a unei diete incorecte şi a unui aport crescut de vitamina A în absenţa unui aport de proteine.

Combinaţiile toate sunt ideale pentru sănătatea da şi trebuie respectate şi puse în aplicare pentru că beneficiile pe care acestea le aduc sunt imense, mai notează femeia.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.