ACTUALITATE 20 august 2014

Un bătrân a murit după ce a căzut în stradă

de Székely Emőke | 438 vizualizări

Un echipaj SMURD ajutat de cadre medicale de la Ambulanță a resuscitat un bărbat de 78 de ani mai bine de o oră. Efortul medicilor însă a fost în zadar, bărbatul a murit ulterior în drum spre spital.

Nefericitul eveniment s-a produs miercuri la prânz, când un bătrân a căzut pe trotuarul podului din Sfântu Gheorghe peste râul Olt. Martorii au sunat la 112, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a găsit bărbatul în stop cardio-respirator. Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj, ne-a declarat că cei de la SMURD au început manevrele de resuscitare, iar paramedicilor li s-a alăturat și o echipă medicală de la Ambulanță.

„Manevrele de resuscitare au durat în jur de o oră și jumătate, după care bărbatul a fost transportat în stare gravă la spital” – a declarat Marius Tolvaj.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, Nagy-Demeter István, a spus că bătrânul nu a mai ajuns viu la spital, cel mai probabil inima i s-a oprit din nou în drum, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Potrivit specialiștilor Spitalului, experiența arată că mai ales persoanele vârstnice sunt cele care necesită de obicei intervenții medicale în urma temperaturilor ridicate.

Potrivit medicului specialist de medicină internă dr. Szabó Beáta, problema în cazul persoanelor în vârstă o reprezintă faptul că în multe cazuri nu au pe nimeni care să aibă grijă de ei, așadar ei trebuie să fie atenți la modul în care se manifestă pe timp de caniculă sau vreme caldă și să evite expunerea la soare în intervalul 11-17, mai ales dacă știu că suferă de boli cronice sau cardiovasculare.

La nivelul județului Covasna de altfel în ultimii doi ani s-a înregistrat un număr foarte redus de cazuri de accidente vascular cerebrale rezultate de la căldură. Conform statisticii județene în anul 2012 au fost înregistrate 8 astfel de cazuri, iar în 2013 numai două, iar anul acesta nu a fost înregistrat niciun astfel de caz.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
stelian, 21 august 2014
am vazut marea de oameni ce asista de pe margine, doua "doamne" mancau chipsuri si radeau...! Mi-am amintt de cartea lui Puric, Omul Frumos, am vazut frumusetea in toata splendoarea ei...!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.