ACTUALITATE 21 august 2014

Bisericile istorice din Sfântu Gheorghe vor primi terenuri pentru cimitire

de Székely Emőke | 592 vizualizări

Problema locurilor de veci din Sfântu Gheorghe pare să fie rezolvată în curând, după ce poligonul de lângă cimitirul comun va intra în proprietatea orașului. Consiliul Local Sfântu Gheorghe a votat în urmă cu câteva zile un proiect de hotărâre cu privire la inițierea unei hotărâri de guvern prin care poligonul nefuncțional să fie trecut din proprietatea Ministerului Apărării Naționale în proprietatea Primăriei Sfântu Gheorghe. Între timp, Ministerul a cerut unele clarificări în ceea ce privește utilizarea ulterioară a terenului. Pentru a răspunde acestei solicităr, Consiliul Local a adoptat joi o hotărâre prin care sunt specificate punctual destinațiile terenului.

„Am purtat discuții cu reprezentanții bisericilor istorice din oraș și am convenit ca din terenul de 70 de hectare Biserica Ortodoxă, Biserica Reformată și Biserica Catolică să primească câte 3 hectare de teren, Biserica Unitariană să primească două hectare, iar Biserica Evanghelică un hectar, toate pentru cimitire, iar alte 5 hectare să constituie loc pentru cimitir comun. Pe restul terenului dorim să construim un centru socio-medical” – a declarat primarul Antal Árpád.

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate, așadar s-a făcut încă un pas spre trecerea poligonului în proprietatea orașului. De altfel, la ședința anterioară primarul a spus că ideea este agreată de ambele părți, pe de o parte Ministerul Apărării Naționale nu va mai trebui să plătească pentru paza și întreținerea terenului, iar orașul va rezolva o problemă acută, cea a lipsei locurilor de veci.

În afară de poligon, Primăria Sfântu Gheorghe vrea să obțină și Casa de Cultură a Sindicatelor, iar Consiliul Local a votat un proiect de hotărâre de guvern, care rămâne de văzut dacă va fi sau nu acceptat la București.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.