LIFESTYLE 21 august 2014

Telefoanele mobile vă pun în pericol copiii!

de Covasna Media | 473 vizualizări

Autorii unui studiu recent au descoperit că dispozitivele cu wireless emit radiaţii care sunt foarte periculoase pentru copii. Este vorba despre un studiu publicat în Journal of Microscopy and Ultrastructure. Potrivit acestuia, copiii nenăscuţi şi copiii mici sunt în mare pericol din cauza radiaţilor emise de dispozitivele wireless.

Rata absorbţiei radiaţilor este mai mare la copii decât la adulţi deoarece ţesuturile din creier absorb mult mai multe radiaţii, craniul este mai mic şi mai subţire. În special fetuşii sunt mai vulnerabili deoarece expunerea la radiaţii poate duce la distrugerea protecţiei care înconjoară creierul şi neuronii.

Ca adult este important să ţii telefonul la 15 centimetri distanţă de urechea ta. Dacă un telefon nu este închis, el iradiază mereu, chiar dacă nu este folosit. Nu ar trebui să ţinem telefonul aproape de corpul nostru. Cel mai bun loc pentru un telefon este o geantă sau un rucsac.

Dispozitivele nu trebuie să stea pe abdomenul unei mame însărcinate sau în apropierea unei mame care alăptează, potrivit acestui studiu. În plus, copii şi adolescenţii nu ar trebui să doarmă cu telefonul în camera lor. Fetele care ţin telefonul mobil în apropierea sânilor riscă să se îmbolnăvească de cancer la sân.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.