ACTUALITATE 25 august 2014

Comunele Brateș și Vârghiș vor avea sisteme de canalizare

de Székely Emőke | 602 vizualizări

Ministrul mediului, Korodi Attila, a participat luni la un eveniment ce a avut loc la Brateș, și în cadrul căruia au fost semnate contractele de finanțare pentru lucrările de canalizare pentru comunele Brateș și Vârghiș.

Ministrul Korodi Attila a declarat că este important să termine lucrările începute și neterminate, precum și pe acelea care așteptau de ceva vreme să fie semnate. „Anul acesta față de alți ani Fondul de Mediu desfășoară o muncă mai activă. Acest lucru se vede nu doar prin semnarea contractelor pentru cele două comune, Brateș și Vârghiș, ci și în sumele acordate celorlalte 5 comune care fac parte din același proiect, considerabil mai mari decât anul trecut. Nu ne rămâne altceva decât să muncim în ritmul stabilit și să sperăm că Fondul de Mediu va avea și anul viitor un buget care să fie de ajuns pentru lucrări” – a declarat ministrul Korodi Attila.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a spus că cele două lucrări fac parte de fapt dintr-un proiect mai mare. „În anul 2011 am semnat un contract pentru lucrări de canalizare pentru 7 comune din județ, din care în 5 cazuri lucrările au fost deja terminate, sau urmează să fie terminate în curând. Comunele Brateș și Vârghiș au trebuit să aștepte pentru că în 2012 UDMR a ieșit de la guvernare și au apărut complicațiile. După ce cârma Ministerului Mediului a fost preluată de Korodi Attila, procedurile legale au fost accelerate și astfel și comunele Brateș și Vârghiș vor beneficia de lucrările promise” – a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Primarii localităților vizate, Ilkei Ferenc (Vârghiș) și Kerestély Csaba (Brateș), au spus că lucrările de canalizare vor însemna o piatră de hotar în viața comunităților rurale pe care le conduc, pentru că fără apă și canalizare o localitate nu se poate dezvolta.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.