ACTUALITATE 25 august 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 804 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU SMURD a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 18-25 august s-au prezentat un număr de 673 pacienți. În 190 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități, cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 37 (7 cazuri au necesitat internare); Urgenţe neurologie: 64 (19 internați); Urgenţe chirurgicale: 91 (6 internări); Urgenţe de medicină internă: 164 (31 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 111 (în 9 cazuri tratamentul s-a finalizat în ambulatoriu); Urgenţe psihiatrice: 49 (37 internări); Urgenţe ginecologice: 57 (13 internări); Urgenţe ortopedice (traume): 91 (din care în 12 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 18 nașteri, 8 fete, respectiv 10 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­SMURD a Spitalului s-au prezentat două victime a tot atâtea accidente rutiere. Ambele au avut doar răni superficiale, așadar după consultarea stării generale au putut părăsi Spitalul.

Un număr total de 8 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toate tratate în ambulatoriu. Șapte persoane au fost tratate cu leziuni rezultate în urma unor agresiuni. Toți au fost tratați în ambulatoriu.

În ultimele 168 de ore numărul înțepăturilor de căpușă a atins cel mai scăzut nivel din ultimele două luni, colegii noștri întâmpinând doar 3 astfel de cazuri, toți pacienții fiind tratați în ambulatoriu.

Pe lângă cele menționate, colegii de la Secția UPU-SMURD au înregistrat un caz de tentativă de suicid. Investigația medicului de specialitate a condus la concluzia că pacientul a recurs la intoxicație cu medicamente. Victima a fost internată la Secția ATI a Spitalului, iar momentan este ținută sub observație la Secția de Psihiatrie.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ilyes Ibolya, 26 august 2014
Le multumesc doamnei doctor Victoria Tibenschi si domnilor doctori Szmolka Istvan si Luppinger Attila, precum si doamnelor asistente, domnului Jimmy, domnulul Emil , pentru omenie, profesionalism si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.