ACTUALITATE 27 august 2014

Ice Bucket Challenge face „ravagii” și pe meleaguri covăsnene

de Székely Emőke | 504 vizualizări

Nebunia „Ice Bucket Challenge” a cuprins toată planeta, și se pare că a ajuns și la Sfântu Gheorghe. Cu toate că cei de aici nu prea donează pentru cercetarea sclerozei, acesta fiind scopul principal al nebuniei, se pare că provocările lansate sunt acceptate de toată lumea.

Pe Facebook vedem zilnic filmuleţe cu localnici din Sfântu Gheorghe sau împrejurimi care își toarnă câte o găleată de apă în cap, apoi nominalizează trei persoane care la rândul lor trebuie să facă la fel. Printre cei care și-au turnat deja apa în cap se numără și antrenorul de handbal Vida Attila, care i-a pasat ștafeta jucătoarei Molnár Enikő. Aceasta ne-a spus că a acceptat provocarea și își va turna o găleată de apă în cap. Cât despre nominalizarea făcută de Enikő… am aflat că l-a provocat inclusiv pe antrenorul echipei de futsal FC Sepsi, Farkas Attila. Nu știm însă dacă acesta din urmă acceptă sau nu să ia parte la această nebunie.

Tinerii se pare că acceptă foarte ușor să intre în joc, și nominalizează fiecare pe cine consideră de cuviință. Unii spun că acceptă provocarea pentru că și idolii lor au făcut la fel, alții spun doar că e distractiv. Dincolo de distracție însă campania „Ice Bucket Challenge” are un scop serios, și anume acela de a strânge fonduri pentru cercetarea sclerozei. Până acum și-au turnat apă cu gheață în cap mii de vedete şi personalităţi de pe tot globul, care și-au deschis și portofelul și au donat pentru această cauză, fiind strânși aproape 100 de milioane de dolari în nici o lună de la începerea campaniei. Între timp „Ice Bucket” continuă să fie o distracție pentru unii oameni și oricare dintre noi se poate trezi cu o provocare pentru că, nu-i așa, Facebook-ul e mare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.