ACTUALITATE 27 august 2014

Peste 65 de cămine culturale din mediul rural reabilitate în decurs de trei ani în Covasna

de Agerpres | 568 vizualizări

Peste 65 de cămine culturale din mediul rural au fost reabilitate în ultimii trei ani printr-un program iniţiat de Consiliul Judeţean (CJ) Covasna şi cofinanţat de autorităţile locale.

Preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a apreciat că programul s-a dovedit a fi un succes, deoarece cu bani puţini s-au făcut lucruri importante pentru comunităţile locale.

În trei ani am reabilitat 65 de cămine culturale din mediul rural din totalul de 160 câte sunt în judeţ. Noi am fost maiaua care a dospit acest program, pentru că noi am venit cu iniţiativa, iar de multe ori comunităţile locale au fost cele care au venit cu sumele de bani mai mari. Regula este că noi (CJ - n.r.) dăm 50% din suma necesară, dar nu mai mult de 10.000 de lei, iar consiliile locale dau 50%, dar în multe cazuri au pus sume mai mari şi au reparat căminele de la cap la coadă. Sumele, după cum spuneam, nu sunt mari, dar au fost binevenite pentru că unele cămine nici nu mai puteau fi folosite, atât erau de distruse. S-au făcut reparaţii, iar rezultatele sunt vizibile. (...) Programul a mers bine, sunt peste 65 de exemple bune în trei ani de zile”, a declarat Tamás Sándor.

El a menţionat că doreşte, de asemenea, să continue alte trei programe de finanţare ce vizează reabilitarea dispensarelor medicale, a bazelor sportive din mediul rural, precum şi crearea de terenuri de joacă pentru copii.

Anul acesta a început şi reabilitarea cabinetelor medicale care sunt în proprietatea comunităţilor locale. Asta e o condiţie, iar primele care au pus la punct aceste obiective sunt comunele Bodoc şi Lemnia. (...) Tot aşa, cu reabilitarea şi construirea terenurilor sportive din mediul rural. În urmă cu două săptămâni am inaugurat un teren de minifotbal la Lisnău, iar un profesor mi-a spus că de 50 de ani nu s-a jucat fotbal pe un teren în această localitate. Deci am venit cu proiecte bine gândite, cu finanţări destul de restrânse, dar cu efect major pentru comunităţile locale. Şi văzând succesul de care se bucură, ne gândim ca, în limita posibilităţilor financiare, anul viitor să extindem acest program şi la reabilitarea grădiniţelor din mediul rural”, a afirmat Tamás Sándor.

Banii vor fi acordaţi pentru repararea acoperişurilor, înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, zugrăveli, pardoseli, reparaţii la instalaţiile electrice, instalaţii sanitare şi de termoficare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.