ACTUALITATE 27 august 2014

Un sfert dintre localităţile rurale din Covasna nu au reţele de apă şi canalizare

de Székely Emőke | 544 vizualizări

Aproape un sfert din totalul celor 40 de localităţi rurale din judeţul Covasna nu au reţele de apă şi canalizare, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Tamás Sándor.

Astfel, 8 comune nu au sistem de alimentare cu apă, iar 10 nu au sistem de canalizare.

Tamás Sándor a menţionat că în ultimii ani s-au făcut investiţii importante din fonduri europene şi guvernamentale pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare atât în mediul rural, cât şi urban, amintind, printre altele, că în prezent toate cele cinci oraşe din judeţ sunt cuprinse într-un astfel de program.

Încă sunt 8 comune care nu au sistem de alimentare cu apă potabilă, ceea ce reprezintă 20% din totalul comunelor din judeţ, şi 25%, adică 10 comune unde nu au început lucrările pentru sistemul de canalizare. (...) În toate cele cinci oraşe, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Întorsura Buzăului şi Baraolt, se desfăşoară lucrări enorm de mari de reabilitare şi extindere a sistemului de apă şi canalizare, ceea ce înseamnă lărgirea cu sute de kilometri de conducte. Toate oraşele sunt nişte şantiere, iar lucrările trebuie finalizate până pe data de 15 decembrie 2015. (...) În cele cinci oraşe sunt peste 100.000 de oameni care vor beneficia de aceste lucrări”, a declarat Tamás Sándor.

Proiectul în care sunt implicate municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, precum şi din oraşele Covasna şi Întorsura Buzăului, are o valoare de 107 milioane de euro şi este finanţat din Fondul European de Coeziune, prin Programul Operaţional de Mediu, iar cel de la Baraolt este finanţat din fonduri guvernamentale prin Ministerul Dezvoltării.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.