ACTUALITATE 31 august 2014

Impozite mai mici pentru locuinţe

de Székely Emőke | 448 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe doreşte să scadă de anul viitor impozitele pe locuinţe cu până la 10% la persoanele fizice

Începând de anul viitor, cetățenii din Sfântu Gheorghe vor plăti impozite mai mici la clădiri și terenuri. Scăderea va fi între 5-10%, în funcție de zona în care locuiesc cetățenii. Primarul Antal Árpád a declarat că au pregătit deja proiectul de hotărâre de Consiliu Local în acest sens, iar documentul va intra în dezbatere publică în câteva zile.

„Unele persoane fizice vor avea reducere de 10%, alţii mai puţin din cauză că locuinţele în care stau intră într-o altă categorie. Dar toată lumea va avea impozite mai mici pe proprietate imobiliară. Au fost zone unde până acum nu a fost canalizare sau nu au fost străzi asfaltate şi care erau în categorii de impozit mici şi eu consider că acolo unde am făcut investiţii se poate corecta acest lucru. Dar nici acolo nu va plăti nimeni mai mult, dimpotrivă vor plăti mai puţin impozit anul viitor, unii cu 10%, alţii cu 5%, dar toată lumea va plăti mai puţin şi situaţia va fi mai corectă” – a declarat primarul Antal Árpád.

Primarul a mai spus că în ultimii ani la Sfântu Gheorghe impozitele au crescut doar atunci când acest lucru a fost reglementat la nivel național.

Oamenii sunt bucuroși că vor plăti mai puțin, mai ales pensionarii pentru care fiecare ban înseamnă mult. „Chiar și dacă dau cu 5-10 lei mai puțin, contează. În fiecare an merg să plătesc impozitul la început de an, să știu că scap de o grijă. Plus că se acordă acea reducere dacă plătești din timp, ceea ce contează de asemenea. Cu acea reducere și cu aceasta vom economisi ceva bani, așadar nu pot decât să mă bucur” – ne-a declarat Andrei Grosu, un pensionar din Sfântu Gheorghe.

În ceea ce privește impozitul pentru persoanele juridice, acesta va rămâne la fel, însă firmele locale vor beneficia în continuare de facilitatea ajutorului minimis prin programul demarat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe și Camera de Comerț și Industrie Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.