ACTUALITATE 31 august 2014

IPJ Covasna a cerut examen histopatologic în cazul motociclistului decedat în accidentul de la Sânzieni

de Agerpres | 798 vizualizări

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna a solicitat efectuarea unui examen histopatologic pentru a se putea stabili cu exactitate cauzele care au dus la decesul motociclistului implicat într-un grav accident de circulaţie petrecut pe 10 august în localitatea Sânzieni.

Examenul, care presupune analizarea microscopică a unor fragmente de organe sau ţesuturi, va clarifica dacă bărbatul în vârstă de 37 de ani a murit în urma impactului ori din cauza loviturilor primite din partea unor localnici, aşa cum se vehiculează.

Comandantul IPJ Covasna, Ioan Popa, a declarat că de 28 de ani de când lucrează în Poliţie nu s-a luat niciodată după „zvonuri şi poveşti” şi aşteaptă rezultatul autopsiei, dar şi al examenului histopatologic pe care l-a solicitat pentru clarificarea lucrurilor.

„Prin examenul histopatologic se fac nişte analize complexe şi aşteptăm să ne dea un rezultat definitiv”, a spus comisarul-şef Ioan Popa.

El a apreciat că Poliţia a acţionat rapid şi eficient în acest caz, soldat cu un mort şi trei răniţi.

Potrivit cercetărilor, accidentul din 10 august s-ar fi produs din cauza unei fetiţe în vârstă de 11 ani care se angajase neregulamentar în traversarea drumului, fără să se asigure, moment în care a fost acroşată de o motocicletă condusă de un bărbat de 37 de ani. Motocicleta a părăsit carosabilul şi s-a izbit de zidul unei case, iar în urma impactului motociclistul a murit.

Fetiţa, precum şi o femeie în vârstă de 44 de ani aflată pe motocicletă au fost grav rănite, necesitând internarea în spital. Conform unor martori, motociclistul ar fi fost omorât în bătaie de rudele copilei.

La scurt timp, la locul accidentului s-a oprit un alt motociclist, în vârstă de 28 de ani, care a dorit să acorde ajutor răniţilor, însă acesta a fost înconjurat de un grup de localnici de etnie romă, care l-ar fi lovit şi înjunghiat cu un cuţit, în urma cărora a fost şi el internat în spital. Patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru tentativă de omor, unul dintre ei fiind arestat preventiv.

„Reacţia Poliţiei a fost promptă, nu e nimic de reproşat, în 24 de ore am prins făptaşii. Principalul agresor este arestat preventiv, trei sunt cercetaţi în libertate, iar ceilalţi implicaţi au fost sancţionaţi contravenţional. (...) Cât priveşte celălalt motociclist despre care se spune că ar fi fost omorât în bătaie, facem în continuare verificări”, a spus şeful IPJ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 2 septembrie 2014
motociclistul injunghiat spune ca au fost atacati de zeci de tigani dar a fost arestat un bolnav mintal care nu va primi nici o condamnare...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.