SPORT 31 august 2014

Jucătorul de futsal Cristian Cardenas Macia: „Am venit la Sfântu Gheorghe să dau goluri”

de Székely Emőke | 1423 vizualizări

cristian2

A ajuns la Sfântu Gheorghe în august, când s-a alăturat echipei de futsal FC Sepsi, iar în două partide amicale a marcat 5 goluri. Cristian Cardenas Macia are 23 de ani și este originar din Alicante. A semnat cu gruparea din Sfântu Gheorghe pentru un an, și ne-a povestit primele impresii legate de oraș și noua lui echipă.

– Cristian, când ai început să joci futsal și la ce echipe ai evoluat până acum?

– Am început futsalul relativ târziu, la vârsta de 19 ani. Înainte jucam fotbal, sport pe care l-am început în copilărie, ca majoritatea băieților. Până acum am jucat doar în țara mea, în Spania. Am evoluat doi ani la echipa Sporting San Vicente și un an în orașul meu natal, la Elche FC Sala. Ambele echipe evoluează în divizia secundă spaniolă.

– Și a urmat Sfântu Gheorghe. Cum te simți aici?

– Da, a urmat Sfântu Gheorghe. Evoluez așadar în prima ligă și mă bucur pentru acest lucru. Am ajuns la această echipă cu ajutorul lui Gustavo Redondo Herguedas, cel care a jucat sezonul trecut aici. Deocamdată mă simt foarte bine și sunt fericit. Îmi place orașul și oamenii de aici, am auzit multe lucruri bune despre acest loc, iar acum văd și eu că cei de la Sfântu Gheorghe sunt oameni deschiși, care mă primesc cu dragoste.

– Ce crezi despre echipă?

– Coechipierii, antrenorul și staful m-au primit bine. Lucrăm mult și sper să facem un sezon memorabil. Cred că echipa este bună, iar dacă fiecare dintre noi va da tot ce poate pe teren, vom face o figură frumoasă. Eu sunt pivot, am venit să dau goluri, sper să și reușesc.

– Ai jucat deja două partide amicale. Ce crezi despre futsalul românesc, care este mai agresiv decât cel spaniol. Ți se potrivește acest stil?

– Într-adevăr futsalul din România este diferit de cel din Spania. Stilul meu de joc este agresiv și puternic, așadar mi se potrivește jocul de aici. În cele două amicale am marcat de 5 ori și sper că în campionat și în Cupa României voi reuși să înving portarul echipei adverse de cât mai multe ori. Voi da totul pe teren pentru că iubesc acest sport și îmi iubesc noua echipă. Sper că nu voi dezamăgi pe nimeni.

FC Sepsi va juca prima partidă din acest sezon pe data de 7 septembrie în deplasare cu Autobergamo Deva.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.