ACTUALITATE 1 septembrie 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 446 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 25-31 august s-au prezentat un număr de 603 pacienți. În 157 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități, cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 23 (10 cazuri au necesitat internare); Urgenţe neurologie: 64 (14 internați); Urgenţe chirurgicale: 101 (14 internări); Urgenţe de medicină internă: 153 (16 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 74 (la toate tratamentul s-a finalizat la Secția de Pediatrie); Urgenţe psihiatrice: 54 (7 internări); Urgenţe ginecologice: 33 (toate necesitând internare); Urgenţe ortopedice (traume): 66 (din care în 12 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 21 de nașteri, 9 fete, respectiv 12 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­SMURD a Spitalului s-au prezentat 11 victime ale mai multor accidente rutiere. Nouă dintre acestea, după mici tratamente, au putut părăsi Spitalul, iar două persoane au fost internate la Secția de Ortopedie, mai apoi au putut părăsi instituția noastră.

Un număr total de 6 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, și cu o singură excepție au fost tratate în ambulatoriu. Persoana internată la Secția de Boli Infecțioase după o zi a putut părăsi Spitalul. Opt persoane au fost tratate cu leziuni rezultate în urma unor agresiuni, una necesitând internare.

În ultimele 168 de ore doar 4 cazuri de înțepături de căpușă au fost înregistrate, toți pacienții fiind tratați în ambulatoriu.

Pe lângă cele menționate, colegii de la Secția UPU-SMURD au înregistrat un nou caz de tentativă de suicid. Investigația medicului de specialitate a condus din nou la concluzia că pacientul a recurs la intoxicație cu medicamente. Victima a fost internată la Secția ATI a Spitalului, iar momentan este ținută sub observație la Secția de Psihiatrie.

În fine, tot în decursul săptămânii trecute o persoană a ajuns la Secția UPU-SMURD a Spitalului cu simptome de intoxicație alimentară, însă după consultul medicului de specialitate s-a constatat că pacientul suferea de indigestie.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență "Dr. Fogolyán Kristóf" Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.