ACTUALITATE 2 septembrie 2014

Drumul care leagă Buzăul de Brașov, închis din cauza alunecărilor de teren

de Covasna Media | 495 vizualizări

DN 10 Buzău - Braşov, cea mai scurtă cale de a ajunge din Muntenia în Ardeal, este din nou închis. Peste 20.000 de metri cubi de pământ, bolovani şi copaci s-au prăvălit pe drum, în zona Barajului de la Siriu. Lucrătorii Companiei de Drumuri speră să elibereze şoseaua în două-trei zile.

Parcă un întreg munte s-a prăvălit pe șosea, mai sus de barajul de la Siriu. Cum versantul nu dă semne de stabilizare, iar viaţa şoferilor este pusă în pericol, drumarii au oprit circulaţia.

Localnicii îşi riscă viaţa ca să ajungă la casele aflate dincolo de mormanul de pământ, pietre şi copaci. Şi muncitorii trebuie să fie foarte atenţi. Un bolovan care a luat-o la vale a spart parbrizul unui utilaj.

Pentru moment vom înlătura toate aluviunile, ne vom urca pe acel drum tehnlogic după sprijinire, pentru a reda traficul pe zona asta în siguranţă. Asta în două-trei zile sper să fie gata”, spune Alexandru Pelin, director adjunct întreținere la CNADNR.

Am vorbit cu domnul ministru de la Transporturi, m-a asigurat că în perioada următoare vor fi depuse toate diligenţele în vederea fondurilor necesare de la Guvern”, a spus Mariana Buleandră, prefectul de Buzău.

Şoferii sunt obligați acum să facă un ocol de aproape 100 de kilometri.

Recomandăm tuturor celor care, de regulă, folosesc acest drum să se orienteze pe rutele ocolitoare, atât dinspre Buzău cât şi dinspre Covasna, să folosească DN1A pe Cheia-Văleni de Munte”, spune Vasile Nicolae, șef la Poliția Rutieră Buzău.

Drumul național 10 Buzău-Brașov este cea mai scurtă legatură între Muntenia şi Ardeal și era tranzitat de peste 5.000 de autovehicule pe zi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.