ACTUALITATE 3 septembrie 2014

Săptămâna Mobilității Europene marcată la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 341 vizualizări

Evenimentul încurajează oamenii din întreaga Europă pentru a crea tipul de oraş în care vor să trăiască

În perioada 16-22 septembrie, ca în fiecare an, se organizează la nivel european Săptămâna Mobilităţii Europene. Anul acesta, evenimentul se va concentra pe străzile noastre, sloganul ediției din acest an fiind „Străzile noastre, alegerea noastră”. Evenimentul încurajează oamenii din întreaga Europă pentru a crea tipul de oraş în care vor să trăiască.

„La nivel global există o mişcare tot mai mare de a „recupera” zonele urbane: locuri de auto-parcare pot fi transformate în mini-parcuri. Pe scurt, în acest an este vorba de realocarea şi reproiectarea străzilor şi spaţiilor publice în favoarea oamenilor. Mişcarea în aer liber cu mijloace de transport nepoluante rămâne aspectul cel mai mediatizat şi în anul 2014. Aşteptăm ca primăriile orăşeneşti, precum și ONG-urile să organizeze concursuri pe biciclete, drumeţii în natură, activităţi în parcuri, transport nepoluant în oraşe etc.” – a declarat directorul Agenției pentru Protecția Mediului Covasna, Gheorghe Neagu.

Acesta nu este însă singurul eveniment marcat de APM în această perioadă. Ziua de 16 septembrie a fost declarată de către Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) Ziua Internaţională a Stratului de Ozon, în vederea sărbătoririi zilei de 16 septembrie 1987, când a fost adoptat Protocolul de la Montreal privind substanţele care epuizează stratul de ozon. Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna, potrivit atribuţiilor ce-i revin, este implicată în prevenirea distrugerii stratului de ozon, prin realizarea inventarelor anuale de substanţe din gama cloro-fluoro-carbonate, inventarierea şi înlocuirea unor substanţe periculoase, dotarea cu recuperatoare la agenţii economici implicaţi, controale privind respectarea întocmai a legislaţiei europene şi din România – prin colaborare cu Garda de Mediu Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.