ACTUALITATE 3 septembrie 2014

Sărbătoare la Întorsura Buzăului

de Székely Emőke | 668 vizualizări

În weekend are loc a 42-a ediţie a Festivalului de folclor „Ciobănaşul”

Unul dintre cele mai vechi festivaluri de folclor din zonă – „Ciobănaşul” –, a ajuns anul acesta la cea de a 42-a ediție. Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Orașului Întorsura Buzăului, organizate de Primăria și Casa de Cultură din Întorsura Buzăului, în colaborare cu Asociația „Cununa Carpaților”.

Muzica ușoară, muzica populară, sport și evenimente culturale, toate vor fi prezente la sărbătoarea orașului de la Întorsura. Potrivit organizatorilor șirul de evenimente va debuta vineri seara în zona Camping cu muzică ușoară și discotecă în aer liber. Sâmbătă de la ora 9.30 în sala de festivități a Liceului „Mircea Eliade” va avea loc simpozionul „Țara Buzaielor în inima pământului românesc”, iar după masa vor fi două partide de fotbal, juniorii și seniorii vor primi vizita echipei din Baraolt, în cadrul campionatului județean de fotbal. Seara de sâmbătă va fi din nou dedicată muzicii ușoare, iubita trupă Youvenis Group va urca pe scenă și va încinge atmosfera, la fel cum o vor face și Iulia M și Titus Constantin & Band. Seara se va încheia cu discotecă.

Duminică va avea loc unul dintre cele mai așteptate festivaluri din zonă, „Ciobănașul”. Ajuns la cea de a 42-a ediție, festivalul folcloric va avea loc în zona Camping și va reuni formații folclorice din județele Covasna, Brașov, Prahova, Buzău și Harghita. Anul acesta invitați de onoare vor fi cunoscuții soliști de muzică populară Maria Ghinea, Costinel Alexandrescu, Victorița Cica, Cătălin Bărbulescu, Florica Chirca, Titi Mircescu și Gabriel Găboianu. Festivalul va începe la prânz și se va întinde pe parcursul întregii zile. Organizatorii spun că festivalul este sărbătoarea recoltei și se bucură de succes în fiecare an. „Ciobănașul” este și prilej de întâlnire, mulți dintre cei care muncesc în străinătate se întorc acasă special pentru a lua parte la această sărbătoare și spun că astfel nu numai că se întâlnesc cu rude și cunoscuți, ci își simt cu adevărat rădăcinile.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.