ACTUALITATE 4 septembrie 2014

Prognoza meteo. Vremea se încălzeşte

de Covasna Media | 383 vizualizări

Vremea se încălzeşte treptat pe măsură ce săptămâna se încheie, iar ploile şi norii vor lăsa loc soarelui. Mercurul din termometre va urca până la 29 de grade, vremea fiind una perfectă pentru o plimbare.

Vineri, vremea se îndreaptă în bună parte a ţării, cerul va fi doar parţial acoperit de nori, dar mai aşteptăm înnorări temporare în sud şi în sud-vest, precum şi la munte, unde local mai plouă şi e posibil să mai fie şi descărcări electrice. Doar izolat ploile mai pot depăşi 10...15 l/mp. Vântul suflă încă destul de tare în sud-est şi la munte. Maximele termice se vor situa în general între 22 grade în Oltenia, în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 29 de grade în sud-est, nord-vest şi centru.

Sâmbătă, norii mai acoperă temporar cerul şi lasă ploi pe arii restrânse doar în vest şi în sud-vest, precum si la munte, în timp ce în celelalte regiuni vremea e mai plăcută ca aspect, cu cerul variabil. Vântul e ceva mai turbulent în sud-est, însă doar în primele ore. Până după-amiază mercurul din termometre ajunge până la maxime cuprinse între 22 grade în nordul Moldovei şi în sudul Banatului şi 29 grade în nord-vest, dar şi în sud-estul extrem.

În ultima zi a săptămânii norii mai strâng rândurile peste zonele intracarpatice şi zonele de munte, unde aduc pe arii restrânse ploi slabe, de scurtă durată, dar în celelalte regiuni vremea e plăcută, cu cerul variabil. Vântul mai are ceva tresăriri nervoase pe litoral, iar maximele se vor situa între 23 grade în nordul Moldovei şi 30 grade în Muntenia şi în Dobrogea.

Săptămâna viitoare debutează cu vreme schimbătoare în regiunile intracarpatice şi la munte, unde norii se înmulţesc temporar şi local plouă. În celelalte regiuni soarele e ceva mai darnic, însă în sud-vest norii pot lăsa trecător câte o ploaie slabă. Vântul nu mai pune probleme, iar maximele sunt de la 24 la 31 grade. De marţi până aproape de weekendul viitor vremea rămâne o idee mai caldă decât în mod obişnuit, iar ploile preferă doar temporar regiunile de dincolo de Carpaţi şi doar izolat apar în sud şi în est.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.