ACTUALITATE 9 septembrie 2014

Azi începe pulzArt

de Székely Emőke | 824 vizualizări

Biletele la spectacolul teatrului Odeon au fost deja vândute

Festivalul de artă contemporană pulzArt va începe miercuri cu ziua 0, însă deschiderea oficială va avea loc joi. Organizatoarea Bartha Mónika spune că anul acesta, fiind vorba de Anul Jocului la Sfântu Gheorghe, deschiderea festivalului va fi nu prin discurs, cu prin jocuri. Mai exact, pe străzile orașului vor fi vopsite mai multe jocuri, precum șotron și alte jocuri similare, iar oamenii vor fi invitați să se implice, să se joace.

„Cred că perioada aleasă pentru desfășurarea festivalului este una bună pentru că după perioada concediilor oamenii simt oarecum o foame de cultură. Municipalitatea a cheltuit pentru pulzArt suma de 120.000 de lei, la care se adaugă suma de un milion de forinți de la Fondul Cultural Național din Ungaria, precum și cei 20-30.000 de lei din vânzarea de bilete” – a declarat viceprimarul Sztakics Éva.

Anul acesta în prim plan la pulzArt se află teatrul, jocul. Bartha Mónika spune că pe lângă cele 12 spectacole de teatru doresc să se facă cunoscuți în întreg orașul. „La spectacolele de teatru numărul participanților este limitat, dar ne-am dori ca spiritul pulzArt să ajungă în tot orașul, motiv pentru care vom amplasa jocuri în toate cartierele din oraș, precum și în centru. Un alt aspect important pentru noi a fost acela de a aduce artistul aproape de spectator, de aceea am organizat mai multe întâlniri între artiști și oamenii de rând. De asemenea ne-am gândit și la generația tânără, la Ex Charta vor fi concerte de muzică modernă, înțeleasă de tineri” – a declarat Bartha Mónika.

În ceea ce privește vânzarea biletelor, organizatorii spun că și-au propus să introducă încă de anul trecut un sistem avantajos de achiziționare. Astfel cei care cumpără biletele în avans, plătesc mai puțin. Sistemul începe să prindă printre oamenii din Sfântu Gheorghe, la câteva spectacole, printre care și cel al Teatrului Odeon, nu mai sunt bilete disponibile. Pentru cei care doresc să meargă la acest spectacol și nu au bilet, organizatorii le propun să întrebe totuși cu o zi înainte pentru că biletele rezervate care nu au fost luate cu cel târziu o zi înainte de spectacol vor fi puse în vânzare.

Întâlnirea cu Mircea Cărtărescu

Festivalul va începe așadar azi, când va avea loc o întâlnire cu scriitorul Mircea Cărtărescu, o personalitate proeminentă a literaturii române contemporane, în dialog cu criticul şi istoricul literar Adrian Lăcătuş şi Szonda Szabolcs, directorul Bibliotecii Județene „Bod Péter”.

Joi iubitorii teatrului vor avea parte de o reprezentație a teatrului Odeon. Geanina Cărbunariu, o reprezentantă apreciată a tinerei generaţii autohtone de regizori şi dramaturgi, înzestrată cu o forţă creatoare aparte, va fi prezentă la Sfântu Gheorghe cu un spectacol de teatru-document. „Cine ne hrănește, cu ce ne hrănește și cu ce preț?” – pune întrebarea în spectacolul intitulat De Vânzare/For Sale şi care face parte dintr-un proiect internaţional.

Biletele la spectacolele festivalului pulzArt pot fi cumpărate de la Biroul de Organizare și Coordonare Evenimente Culturale (Sf. Gheorghe, Piața Libertății, nr. 1).

Vezi si Programul Festivalului PulzArt

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.