ACTUALITATE 9 septembrie 2014

Directorii de școli au preluat ghiozdanele pentru copiii din clasa pregătitoare

de Székely Emőke | 595 vizualizări

Pentru al doilea an consecutiv, Consiliul Județean Covasna oferă ghiozdane echipate copiilor care încep școala. Rechizitele din cadrul programului „Primul Ghiozdan” au fost distribuite directorilor de școli, care le vor înmâna copiilor în prima zi de școală.

Marți a avut loc ședința de început de an școlar cu directorii școlilor din județ, iar la finalul evenimentului au fost predate ghiozdanele cumpărate de Consiliul Județean Covasna pentru cei aproape 2.300 de elevi care vor începe clasa pregătitoare pe 15 septembrie.

Programul „Primul Ghiozdan” a fost inițiat de vicepreședintele CJ, Henning László, și șefa Inspectoratului Școlar, Keresztély Irma. Ideea le-a plăcut aleșilor județeni, așadar au și votat proiectul de hotărâre în acest sens atât anul trecut, cât și anul acesta. Anul trecut bugetul destinat cumpărării rechizitelor a fost de 80.000 de lei, anul acesta a fost mărit la 121.500 de lei, din care au fost cumpărate ghiozdane și rechizite pentru cei 2.266 de elevi care vor începe școala anul acesta.

„Ghiozdanele sunt disponibile în două culori, roz pentru fetițe și albastru pentru băieți, aceste culori au fost testate, am întrebat mai mulți copii despre ce culori își doresc, ei au ales rozul și albastrul. În ghiozdan se găsesc mai multe rechizite, creioane, caiete, o cutie pentru gustare, dar și cărți de colorat pregătite separat pentru copiii de la secția română și cea maghiară” – a declarat președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor.

Acesta a mai spus că luni vor începe școala 670 de elevi la secția română și 1.596 la secția maghiară. Cei mai mulți boboci sunt, ca și anul trecut, la Școala Generală „Váradi József” din Sfântu Gheorghe, 128, iar în acest top al celor mai mulți copii urmează școala din Araci, cu 123 de copii. La polul opus se află școala din Valea Mare, unde doar 4 copii vor începe clasa pregătitoare.

Şefa Inspectoratului Școlar al Județului Covasna, Keresztély Irma, a declarat că speră ca acest program să continue și la anul pentru că atât copiii, cât și părinții spun că le este de mare ajutor. „În prima zi a anului școlar aceste ghiozdane vor aștepta copiii pe bănci, așadar atmosfera va fi plăcută și potrivită pentru copii. Cred că acest program este unul bun și sper că continue și la anul” – a declarat Keresztély Irma.

În afară de ghiozdane, școlile din județ au mai primit hărți bilingve ale județului, câte două pentru fiecare unitate de învățământ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.