ACTUALITATE 9 septembrie 2014

Liberalul Mădălin Guruianu cere din nou demisia şefei IŞJ, Keresztély Irma

de Székely Emőke | 470 vizualizări

Președintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, îi cere din nou şefei Inspectoratului Școlar al Județului Covasna să demisioneze. De această dată Guruianu o critică pe Keresztély Irma pentru lipsa de reacție în ceea ce privește cazul inspectorului școlar Lengyel Ladislau, cercetat de DNA pentru trafic de influență și luare de mită.

„Cea mai recentă greșeală este lipsa de reacție publică în ceea ce-l privește pe domnul inspector de limba maghiară, Lengyel Ladislau, aflat în cercetare pentru trafic de influență și luare de mită. Nu vreau să mă pronunț asupra cazului în sine, deoarece nu cunosc amănunte și, evident, instanța judecătorească va decide după un proces, vinovăția sau nu a suspectului. Ceea ce reproșez acum este lipsa totală de reacție a IȘJ Covasna, condus de doamna Keresztély Irma. Odată pentru că domnul Lengyel este de multă vreme în Inspectorat și era considerat unul dintre oamenii de încredere ai doamnei Keresztély. A doua oară deoarece dacă există această posibilitate de a oferi subiectele înainte de concursuri în cazul examenelor pentru profesori, se aruncă astfel o umbră de îndoială asupra acestor concursuri și nu mă mai mir de cine și ce posturi ocupă sau cum sunt unii repartizați. A treia oară deoarece posibilitatea acestor practici face ca neîncrederea în sistemul de învățământ, și așa șubredă, să scadă vertiginos. A patra oară deoarece asemenea lipsă de transparență ne afectează pe toți, deopotrivă români sau maghiari, profesori sau elevi, politicieni sau cetățeni obișnuiți. Din toate aceste motive, cred că doamna Keresztély Irma trebuia să facă rapid o declarație publică despre acest subiect, să clarifice lucrurile și să ne anunțe măsurile luate. Sau, și mai bine, să își dea demisia” – a declarat Mădălin Guruianu.

Acuzațiile vin după ce luni DNA a emis un comunicat prin care spune că inspectorul școlar Lengyel Ladislau este cercetat pentru trafic de influență și luare de mită după ce a favorizat o învățătoare la o inspecție școlară și a ajutat un candidat la concursul de ocupare a posturilor didactice, dându-i subiectele de examen în avans. Pentru aceste „servicii” inspectorul școlar a primit suma de 600 de lei și alimente în valoare de 150 de lei. Inspectoratul Școlar a anunțat tot ieri că l-a suspendat pe Lengyel Ladislau din funcție până ce hotărârea judecătorească va deveni finală.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.