LIFESTYLE 10 septembrie 2014

Alimente care îţi fură energia

de Covasna Media | 606 vizualizări

Te întrebi adesea de ce te simţi epuizat în anumite momente ale zilei? De vină pot fi acele alimente care îţi fură energia şi pe care le consumi zilnic. Ai nevoie în locul lor de alimente energizante. Iată lista dublă: alimente care îţi fură energia şi alimente care îţi dau energie.

Dieta e un indicator preţios pentru starea ta de sănătate. Chiar cele mai însemnate ingrediente pot contribui la instalarea senzaţiei de moleşeală. În replică alimentele energizante, asta fac: îţi dau energie!

Dulciurile

Nu-i o mare problemă să-ţi satisfaci din când în când câte o poftă de dulce, dar consumul de dulciuri devine obişnuinţă, ai tendinţa să mănânci cantităţi tot mai mari. Zahărul din compoziţia lor e vinovat pentru distrugerea potasiului şi a magneziului, responsabile cu energia.

Înlocuitor bun: fructele proaspete.

Podusele fast food

Indicele glicemic ridicat le face nocive pentru vigoarea ta. Şi, nu doar că-ţi furnizează calorii cu nemiluita, ci te secătuiesc de rezervele de vitamine şi minerale, necesare pentru a fi în formă. Imediat după ce le mănânci, apare senzaţia de moleşeală.

Înlocuitor bun: gustările compuse din seminţe îţi potolesc foamea timp îndelungat şi sunt extrem de hrănitoare.

Prăjelile

Pe lângă dezavantajul că te căptuşesc aproape peste noapte cu kilograme în plus, alimentele gătite prin prăjire îţi fură din energie, fiind mari consumatoare de minerale. După masă, organismul tău duce o luptă acerbă să le metabolizeze şi foloseşte multe resurse. Preocupat cu digestia, creierul nu mai face faţă solicitărilor tale de a se concentra şi a da randament maxim.

Înlocuitor bun: grătare de peşte sau pui, asezonate cu salate de legume.

Cafeaua

Nu are calorii, dacă, desigur nu-I adaugi zahăr, şi este indicată în dieta pentru că pune pe roate metabolismul şi arde grăsimile. Partea mai puţin bună e că, dacă bei în exces (mai mult de 2 ceşti în prima parte a zilei) te secătuieşte de minerale esenţiale precum magneziu şi fier şi de grupul de vitamine B. De aceea, te simţi fără vlagă!

Înlocuitor bun: merele sau grepfrutul sunt, potrivit celor mai noi cercetări, mai energizante decât cofeina.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.