ACTUALITATE 14 septembrie 2014

Aquarius – Festivalul Apelor Minerale sărbătorit la Vâlcele

de Székely Emőke | 789 vizualizări

Ajuns la cea de a opta ediție, Festivalul Apelor Minerale „Aquarius” a avut loc sâmbătă la Vâlcele. Așa cum se întâmplă în fiecare an, la eveniment au participat atât oficialități, cât și curioși și echipe de bucătari amatori sau profesioniști care s-au întrecut în prepararea celor mai gustoase clătite.

Anul acesta a avut loc și un alt concurs, și anume specialiștii au verificat compoziția chimică a mai multor ape minerale pentru a determina care este cea mai bună. Astfel o parte din curtea centrului de recreere de la Vâlcele a fost un adevărat laborator mobil, unde apele minerale au fost testate, măsurate, analizate.

În deschiderea evenimentului, primarul Kovács László a spus că lunga perioadă de declin a localității Vâlcele s-a terminat, şi urmează o altă eră, cea a prosperității. De asemenea, prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a declarat că localitatea Vâlcele merită să i se acorde o atenție sporită. „Nu întâmplător este Vâlcele locul de desfășurare a celei de a opta ediții Aquarius, această localitate merită o atenție deosebită. Mă bucur de faptul că potrivit datelor statistice construirea centrului de recreere a fost o mișcare inteligentă pentru că la nivel de județ Covasna cel de aici este cel mai des vizitat” – a declarat Tamás Sándor.

Și pentru că nu există concurs fără câștigători, vă spunem că anul acesta cele mai bune clătite au fost preparate de echipa din Petriceni, urmată de echipele Aquasic și Vidam Nagyik. Cea mai bună apă minerală s-a dovedit a fi cea de la Tulgheș, pe locul secund s-a clasat apa minerală de la Arcuș, iar pe trei cea de la Bixad.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.