LIFESTYLE 14 septembrie 2014

Ce poţi păţi dacă mesteci gumă zilnic

de Covasna Media | 486 vizualizări

Mestecatul gumei este un obicei extrem de popular, dar puţini dintre noi ştiu care sunt avantajele şi dezavantajele acestuia.

Prin mestecare, se stimulează creşterea fluxului salivar, care „spală” resturile alimentare rămase pe dinţi; tot saliva abundentă determină şi menţinerea pH-ului în limite normale.

Acest obicei stimulează însă şi secreţia sucului gastric (cel care se ocupă în stomac de digerarea alimentelor), iar mestecatul în exces (mai mult de 20-30 de minute după masă) poate duce la apariţia unei gastrite.

Tot mestecatul prelungit duce la obosirea articulaţiei temporo-mandibulare (cea care leagă mandibula de maxilar), cu posibila apariţie a fenomenelor de artrită: dureri în articulaţie (la nivelul urechii), zgomote ciudate la deschiderea gurii.

Pentru a vă feri de apariţia acestor afecţiuni, este recomandat să mestecaţi gumă doar 15-20 de minute dupa masă pentru a vă curăţa cât de cât gura, iar pentru reîmprospătarea respiraţiei în anumite momente, apelaţi mai degrabă la mici pastiluţe mentolate sau fructate.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.