LIFESTYLE 14 septembrie 2014

Şapte secrete care vă accelerează metabolismul

de Covasna Media | 610 vizualizări

Din cauza alimentaţiei care nu este tot timpul cea mai potrivită, organismul nostru tinde să asimileze mai greu nutrienţii din mâncare. De aceea este bine să îl ajutăm cu diverse trucuri care să încurajeze un metabolism rapid.

1. Iaurtul grecesc şi lămâia. Acest duo dinamic este perfect pentru a vă începe dimineaţa. Vitamina C din lămâie va ajuta organismul să asimileze mai repede calciul din iaurt.

2. Chili. Sunt iuţi datorită unui compus numit capsaicină, care induce senzaţia de saţietate şi, în acelaşi timp, creşte temperatura corpului. Lupta cu grăsimile poate fi învinsă introducând mai des în alimentaţia dumneavoastră ardei roşii, cayenne, jalapenos sau tabasco.

3. Oţetul. Folosirea oţetului în mâncare poate încetini absorbţia de carbohidraţi în organism şi creşterea bruscă a zahărului în sânge. De asemenea, menţine pentru mai mult timp mâncarea în stomac, dându-vă senzaţia de saţietate o perioadă mai îndelungată.

4. Apa foarte rece. Bând apă cu gheaţă, veţi forţa corpul să ardă calorii pentru a aduce temperatura acestuia la cea normală. De asemenea, dacă beţi un pahar cu apă rece înainte de masă, vă va ajuta să vă simţiţi sătui mai repede şi să nu mâncaţi peste ce v-aţi propus.

5. Piperul negru. Conţine piperină alcaloidă care ajută să vă acceleraţi metabolismul. Încercaţi să optaţi pentru piper în locul sării. Astfel, veţi micşora şi nivelul de sodiu din organism. Dacă vreţi să multiplicaţi efectele, beţi un pahar de suc de roşii cu piper. Roşiile conţin licopen, un antioxidant care vă va da energie pe tot parcursul zilei.

6. Papaia. Acest fruct conţine o enzimă numită papaină, care îmbunătăţeşte digerarea proteinei în orga­nism, lucru esenţial în arderea grăsimi­lor şi accelerarea metabolismului, scrie ziarulring.ro.

7. Ceaiul Oolong. Acest ceai de origine chinezească conţine polifenol, care nu lasă grăsimile să se depună. Oolong este, de asemenea, mai slab în cafeină decât ceaiul verde sau negru, fiind astfel mai sănătos.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.