ACTUALITATE 14 septembrie 2014

Sute de motocicliști cer urgentarea anchetei în cazul accidentului de la Sânzieni

de Covasna Media | 711 vizualizări

Sute de motocicliști din București s-au strâns sâmbătă în Piața Alba Iulia din capitală, pentru a cere autorităților să facă lumină în cazul accidentului petrecut luna trecută la Sânzieni, în județul Covasna, când un motociclist și-a pierdut viața după ce a lovit o fetiță care traversa strada neregulamentar și altul a fost lovit și înjunghiat de rudele fetei. Motocicliștii spun că și colegul lor decedat ar fi fost agresat de localnici. Astfel de manifestări au avut loc în mai multe orașe ale țării.

Motocicliștii au purtat banderole albe, și-au așezat căștile în fața motoarelor și au manifestat în liniște. „Acest protest va fi unul pașnic, unde sunetul tobelor de eșapament va fi înlocuit de tăcere. O tăcere tristă, menită să tragă un semnal de alarmă pentru autoritățile competente în vederea urgentării soluționării acestui caz”, se arată în comunicatul organizatorilor.

La manifestație a participat și fondatorul trupei Phoenix, Nicu Covaci.

Peste o săptămână este programată o altă manifestație, de această dată în localitatea Sânzieni, unde s-a petrecut accidentul.

Accidentul de la Sânzieni a avut loc în 10 august. Un bărbat de 37 de ani care conducea o motocicletă dinspre Târgu Secuiesc către Miercurea Ciuc a accidentat o fată de 11 ani care traversa strada neregulamentar şi fără să se asigure.

Motocicleta a ieşit de pe şosea şi s-a izbit de zidul unui imobil. Motociclistul a murit, iar o femeie de 44 de ani, aflată şi ea pe motocicletă, a fost rănită. Răni a suferit și fetița.

La locul accidentului s-a un alt motociclist, care a încercat să-i ajute pe răniți, dar a fost atacat de rudele fetei.

Poliţiştii din Covasna au audiat patru bărbaţi în legătură cu înjunghierea motociclistului. Unul dintre ei a fost reţinut, ca principal suspect, iar ceilalți trei sunt cercetați în libertate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.