ACTUALITATE 14 septembrie 2014

Vremea la începutul săptămânii. Temperaturile scad, iar norii acoperă cerul

de Covasna Media | 450 vizualizări

Vremea este destul de schimbătoare pe teritoriul ţării noastre, dar fără accente severe. În sud-vestul ţării continuă să fie precipitaţii abundente. După primele două zile în care ploile încă sunt de interes pentru vestul şi sud-vestul ţării noastre, asistăm la o ameliorare din punct de vedere al precipitaţiilor. În schimb, regimul termic devine tot mai modest, iar toamna face paşi mari înainte mai ales în regiunile sud-vestice, unde, în primele zile din săptămână, nu se vor depăşi valori de 18...20 de grade.

Săptămâna debutează cu vreme în continuare instabilă în vestul şi sud-vestul ţării, unde şi temperaturile vor fi mai mici decât în mod normal la jumătatea lunii septembrie. Aici va fi cer acoperit de nori mare parte din zi, aversele lasă pe alocuri 20...25 l/mp, şi la amiază în Banat nu se depăşesc 18...19 grade. Celelalte regiuni sunt însă mai însorite cu doar câţiva nori ce numai izolat lasă ploi slabe, de scurtă durată, însă în sud şi centru vântul se arată mai alert.

Marţi, în sud-vestul ţării vorbim despre vreme mohorâtă şi rece, cu ploi pe arii extinse şi temperaturi ce nu depăşesc 18 grade în orele amiezii în vestul Olteniei. Dar în celelalte regiuni vor fi ore bune de soare, iar norii care mai rătăcesc pe cer doar izolat lasă şi câţiva stropi de ploaie, aşa că maximele termice ale zilei ajung în sud-est, centru şi nord-vest până la 26 de grade, cât se poate de normale pentru data din calendar.

Miercuri vorbim despre temperaturi normale de început de toamnă, de la 20 de grade în depresiuni şi în nordul Moldovei, până la 26 de grade, izolat, în nord-vest, centru şi sud-est. Iar ca aspect, va fi o zi în general frumoasă, cu soare mult şi doar câţiva nori în plus şi izolat ploi slabe prin sudul şi sud-estul ţării, unde şi vântul se arată mai agitat.

Joi va fi vreme frumoasă în toată ţara, cu cer aproape senin şi soare generos, nu se anunţă ploi în nicio regiune, şi doar vântul suflă mai alert prin Dobrogea şi Bărăgan. Prin urmare, temperaturile amiezii vor fi cele normale pentru această perioadă a anului, între 20 şi 26 de grade la scara întregii ţări. Iar în zilele următoare, meteorologii nu anunţă schimbări majore de vreme, temperaturile rămân cele potrivite datei calendaristice, iar ploile revin abia la sfârşitul săptămânii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.