ACTUALITATE 15 septembrie 2014

CCI Covasna vrea să facă și un top al PFA-urilor

de Székely Emőke | 548 vizualizări

Camera de Comerț și Industrie Covasna este obligată prin lege să facă anual topul firmelor. Acest lucru se și întâmplă, însă CCI Covasna dorește să implementeze o inițiativă unică deocamdată pe plan național, și anume să facă și un top al persoanelor fizice autorizate.

„În județul Covasna există 4.300 de persoane fizice autorizate. Aici intră și întreprinderile individuale și asociațiile familiale, iar numărul este aproape egal cu cel al firmelor, așadar sunt mulți, motiv pentru care ne-am gândit să organizăm și un top al lor, dacă vom reuși să obținem datele financiare necesare. Este o inițiativă în premieră pe țară, peste tot se fac topuri ale firmelor, așa cum spune legea, nu și un top al PFA-urilor” – a declarat președintele CCI Covasna, Édler András.

Acesta a menționat că în categoria PFA intră cabinetele medicale, dar și mulți fermieri mari, care au afaceri bune, așadar aduc o contribuție la economia județului. Dacă totul va decurge normal, acest top al PFA-urilor va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie, însă deocamdată CCI nu va edita și un catalog, așa cum se întâmplă în cazul firmelor.

În ceea ce privește Topul Firmelor 2013, acesta va avea loc anul acesta la Târgu Secuiesc. Édler spune că deja au fost ocupate în jur de 40 de locuri din cele 140 disponibile la gală, dar și-a exprimat speranța că oamenii de afaceri vor participa. „Este oarecum un gest de normalitate faptul că anul acesta gala va avea loc la Târgu Secuiesc. În fiecare an oamenii de afaceri din orașul breslelor și împrejurimi veneau la Sfântu Gheorghe, acum va fi invers, pentru că Târgu Secuiesc este un loc important, cu multe firme și fabrici, așadar e normal ca acum să mergem noi la ei” – a concluzionat Édler.

Președintele CCI a spus și că momentan lucrează la ultimele modificări ale datelor care vor ajunge în catalogul firmelor, după care se va axa pe organizarea galei care va ava loc pe 17 octombrie la restaurantul „Atrium”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.