ACTUALITATE 15 septembrie 2014

Siguranţa cetăţenilor este primordială

de Covasna Media | 575 vizualizări

Subunitate de intervenţie inaugurată în mediul rural, la Breţcu, prima de acest gen în judeţul Covasna

Într-un cadru festiv, dumică a avut loc inaugurarea punctului de lucru din Breţcu al ISU Covasna, Secţia de Pompieri Târgu Secuiesc, dotat cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru stins incendii dedicată operaţiunilor de intervenţie complexe. Noul punct de lucru va deservi şapte localităţi aparţinând comunelor Breţcu, Lemnia şi Mereni.

În deschiderea ceremoniei, colonelul György Alfons, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, a precizat că acest punct de lucru nu este destinat să înlocuiască activitatea pompierilor voluntari din zonă (la Breţcu echipa are cincisprezece, iar la Mărtănuş şapte membri), ci, mai degrabă, vine în sprijinul acestora, în primul rând pentru că la punctul de lucru au fost angajaţi doar trei subofiţeri de pompieri care, în caz de intervenţie, vor urca ba la volanul ambulanţei SMURD, ba la volanul autospecialei de stins incendii, în funcţie de necesităţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a evidenţiat importanţa activităţii pompierilor voluntari care au o tradiţie de 160 de ani în judeţul Covasna, adăugând că punctul de lucru nu din întâmplare a fost înfiinţat la Breţcu „pentru că, în timp ce conducerea altor comune şi chiar a oraşelor meditează asupra modului în care vor putea asigura un garaj pentru aceste vehicule, primarul Dimény Zoltán şi echipa sa l-au construit în trei ani. Acolo unde există idei, voinţă şi se asigură şi contribuţia proprie, vor exista şi rezultate. În ultimii patru ani, am adus în judeţ 24 vehicule şi echipamente destinate salvării de vieţi, mai multe decât în primii douăzeci de ani după 1989.”

La inaugurarea obiectivului modern şi bine dotat, panglica a fost tăiată de primarul Dimény Zoltán, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, şi subprefectul Sebastian Cucu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.