ACTUALITATE 15 septembrie 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 465 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU SMURD a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 8-15 septembrie s-au prezentat un număr de 647 pacienți. În 166 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 43 (12 cazuri au necesitat internare); Urgenţe neurologice: 71 (13 internați – un pacient cu hemoragie cerebrală); Urgenţe chirurgicale: 95 (13 internări); Urgenţe de medicină internă: 153 (23 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 112 (în 18 cazuri tratamentul/intervenția s-a finalizat la Secția UPU-SMURD); Urgenţe psihiatrice: 48 (12 internări – patru pentru tentativă de suicid, trei transferați de la ATI); Urgenţe ginecologice: 49 (48 necesitând internare); Urgenţe ortopedice (traume): 80 (din care în 11 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 18 de nașteri, 11 fete, respectiv 7 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­SMURD a Spitalului s-au prezentat două victime a două accidente rutiere. Una a putut părăsi instituția noastră după tratamentele aplicate în cadrul UPU-SMURD, iar cealaltă este internată la Secția de Ortopedie. Cel de-al doilea pacient este una dintre victimele accidentului rutier produs la Barcani, în seara de 13 septembrie, adică sâmbătă.

Un număr total de 13 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, 12 fiind tratate în ambulatoriu, iar una a fost internată la Secția Boli Infecțioase. Unsprezece persoane au fost tratate cu leziuni rezultate în urma unor agresiuni, niciuna necesitând internare.

În ultimele 168 de ore doar 4 cazuri de înțepături de căpușă au fost înregistrate, toți pacienții fiind tratați în ambulatoriu.

Pe lângă cele menționate colegii de la Secția UPU-SMURD în ultimele 168 de ore au înregistrat patru cazuri de tentativă de suicid. Trei dintre pacienți au ales calea intoxicației cu medicamente, ei fiind internaţi în primă fază la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, iar momentan sunt ținuţi sub observație la Secția de Psihiatrie a Spitalului. Al patrulea pacient și-a secționat artera radială, iar după tratamentul de la UPU-SMURD a fost internat direct la Secția de Psihiatrie.

În fine, după cum mai multe organe de presă au menționat săptămâna trecută, specialiștii instituției au luat în primire a doua victimă pe anul acesta atacată de un urs. Tânărul în vârstă de 31 de ani, din Sânmartin, județul Harghita a suferit leziuni la nivelul coapsei și a brațului stâng, respectiv a capului, în zona occipitală. Atacul s-a produs în zona comunei Brăduț. Pacientul a primit toate tratamentele obligatorii în astfel de cazuri.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.