LIFESTYLE 16 septembrie 2014

Sexul nu e totul. Cum şi de ce e prietenia adevăratul secret al relaţiilor de durată

de Covasna Media | 609 vizualizări

O strângere de mână, o vorbă caldă, un moment de relaxare valorează mai mult decât o clipă de plăcere sexuală şi contribuie mai mult la bunăstarea relaţiei de cuplu.

O prietenie solidă este secretul relaţiilor de durată dominate de romantism în cuplu, nu frecventa relaţiilor sexuale.

Constatarea adesea personală a fost confirmată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Purdue din Indiana (SUA), care au realizat o cercetare structurată pe două etape, la care au participat peste 377 de voluntari.

În urma studiului, cercetătorii americani au stabilit că aprecierea prieteniei dintre tine şi partener ajută la consolidarea relaţiei de cuplu mai mult decât satis­facţia sexuală. Persoanele care pun mai mult accent pe satisfacerea fizică a partenerului au, totodată, şanse mai mici de a-şi susţine relaţia pe termen lung.

Relaţiile romantice sunt, în esenţa lor, prietenii foarte puternice, a spus Laura VanderDrift, coordonatorul studiului de la Universitatea Purdue din Indiana (SUA).

Gradul de apreciere pe care îl manifeşti faţă de prietenia din cuplu întăreşte, de fapt, relaţia romantică şi acţionează ca un mijloc de prevenţie în faţa des­părţirii. Rezultatele cercetării au demonstrat că prietenia şi aprecierea acesteia sunt mai importante pentru calitatea relaţiei de cuplu decât sexul, a adăugat Laura VanderDrift, coodonatorul studiului publicat în revistă de specialitate Journal of Social and Personal Relationships.

(lyla.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.