ACTUALITATE 18 septembrie 2014

Elevii de top au fost premiați de Primărie

de Székely Emőke | 657 vizualizări

Elevii care au obținut note mari la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat au fost premiați cu 1.500, respectiv 2.000 de lei de către Primăria Sfântu Gheorghe.

Inițiativa îi aparține consilierului local Rădița Palela, care a spus că este important ca efortul elevilor de top să fie recunoscut. „Cred că este cazul să investim mai mult în învățământ și cultură, pentru că în acest mod ne asigurăm viitorul nostru și al copiilor noștri” – a declarant Rădița Palela.

Primarul Antal Árpád i-a felicitat pe elevi și le-a acordat premiile. „Într-o țară unde primul om al statului la începutul unui an școlar se laudă că el atunci când a fost elev întotdeauna a încercat să scape de profesori, consider ca fiind foarte important că există profesori care fac eforturi să predea la un nivel înalt pentru ca elevii să obțină rezultate deosebite. Noi în acest oraș considerăm importantă calitatea și tocmai de aceea ne scoatem simbolic pălăria în fața celor care predau, învață și obțin rezultate deosebite. Suntem mândri atât pe părinți, cât și de elevi și profesori” – a declarant Antal Árpád.

Inițial proiectul de hotărâre spunea că vor fi premiați elevii care au obținut nota 10 la examenele menționate, însă la propunerea viceprimarului Sztakics Éva a fost modificat. „Dat fiind faptul că elevii maghiari dau examen din mai multe materii, vor fi premiați elevii care la Evaluarea Națională au luat cel puțin două note de 10, iar la Bacalaureat cel puțin 3” – a declarat Sztakics Éva.

Elevii premiați sunt: Evaluare națională: Szabó Richárd, Fazakas Réka (Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”), Ioana Bogdana Munteanu (Colegiul Național „Mihai Viteazul”), Mózes Janka (Liceul Teoretic „Székely Mikó”). Bacalaureat: Patricia Mihalca (CNMV), Roșu Kriszta (Liceul Teoretic „Székely Mikó”).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.