ACTUALITATE 18 septembrie 2014

Peste 180 de persoane înscrise în campania „Pedalează pentru un scop bun”

de Agerpres | 546 vizualizări

Peste 180 de ciclişti din judeţul Covasna s-au înscris la cea de-a patra ediţie a campaniei „Pedalează pentru un scop bun”, programată vineri la Sfântu Gheorghe, ce are ca obiectiv principal colectarea sumei de 20.000 de lei pentru achiziţionarea unor suporturi pentru biciclete.

Reprezentantul Fundaţiei Comunitare Covasna (HKA) Furus Levente a declarat că fiecare tură cu bicicleta va fi recompensată cu bani de către sponsori, iar dacă se va aduna suma de 20.000 de lei planificată, atunci fundaţia va contribui şi ea cu 7.500 de lei. Suporturile pentru biciclete vor fi amplasate în şcolile şi liceele din municipiu.

„Ne-am propus ca actuala ediţie a campaniei să contribuie la creşterea numărului cicliştilor din oraş şi la reducerea efectelor negative ale circulaţiei rutiere, respectiv zgomot, poluarea aerului, aglomeraţia traficului. (...) Acţiunea 'Pedalează pentru un scop bun' este un eveniment sportiv de strângere de fonduri, ce are ca scop atragerea de resurse locale pentru implementarea proiectelor şi iniţiativelor comunitare. Esenţa evenimentului constă în strângerea de fonduri prin ciclism, iar mai multe ture sau etape pedalate înseamnă mai mulţi bani pentru proiectul propus”, a declarat Furus Levente.

Campania „Pedalează pentru un scop bun” a fost iniţiată de Fundaţia Comunitară Covasna în urmă cu doi ani, iar la cele trei ediţii anterioare au participat 334 de ciclişti, care au străbătut cumulat 7.578 kilometri şi au colectat împreună circa 21.000 de lei.

La prima ediţie banii au fost folosiţi pentru sprijinirea a patru sportivi tineri din municipiul Sfântu Gheorghe, iar la a doua au fost finanţate patru proiecte ce au avut ca scop protejarea pădurilor, iniţierea copiilor în arte marţiale, sprijinirea serviciului de îngrijire a bolnavilor şi vârstnicilor la domiciliu şi amenajarea unui parc de antrenament. Anul acesta peste o sută de ciclişti au pedalat la Târgu Secuiesc, adunând bani pentru amenajarea unui parc fitness.

Conducerea HKA a declarat că „Pedalează pentru un scop bun” are un dublu scop – acela de a finanţa proiectele comunitare, dar şi de a responsabiliza şi implica membrii comunităţii în susţinerea lor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.