AUTO 21 septembrie 2014

Autocar românesc răsturnat în Bulgaria. O persoană a murit și mai multe sunt rănite

de Covasna Media | 839 vizualizări

O persoană a murit și mai multe sunt rănite, cinci dintre ele grav, după ce un autocar înmatriculat în România s-a răsturnat în Bulgaria, pe drumul dintre Starea Zagora și Veliko Tărnovo, a confirmat la Digi24 secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

ACTUALIZARE 11:10 Secretarul de stat Raed Arafat a declarat la Digi24 că trei elicoptere vor fi trimise în Bulgaria pentru a aduce șase dintre răniți. Doi dintre ei vor fi transportați la Floreasca, pentru ceilalți patru încă nu s-a luat o decizie, dar e posibil să fie transportați tot la Floreasca.

Ceilalți pasageri, care au fost răniți mai ușor, vor fi aduși în țară cu un autocar ce va înlocui vehiculul accidentat.

Ministerul de Externe a confirmase că s-a produs accidentul și a spus că au fost trimise la fața locului echipe care să acorde asistență consulară.

Cazul a fost preluat de Ministerul de Interne, unde funcționează departamentul pentru situații de urgență coordonat de Raed Arafat.

Zona în care s-a produs accidentul este una muntoasă, iar autocarul, care venea de la Kusadasi, din Turcia, traversa Bulgaria.

Potrivit lui Raed Arafat, accidentul este „foarte grav”, iar doi dintre răniții aflați în stare gravă ar putea necesita aducerea în țară. Autoritățile române se pregătesc de un asemenea scenariu. Accidentul a avut loc la circa 200 de kilometri de România.

Ceilalați răniți au fost transportați către două spitale mari din regiune.

La momentul producerii accidentului, în jurul orei 6:00, ploua uşor în zonă. Circulația în zonă a fost blocată. Autocarul, culcat pe o parte laterală, a rămas atârnând de la jumătate într-o prăpastie. Partea din față este spre carosabil.

Ştefan Răcăşan, preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie, a declarat la Digi24 că se afla la circa 300 de metri de locul producerii accidentului, într-un alt autocar. Ambele autocare veneau din Turcia și erau pline de turiști, însă, din câte se pare, în autocarul accidentat NU erau și copii. În fiecare autocar erau aproximativ 40 de turiști.

Ștefan Răcășan spune că bilanțul este de un mort, patru răniți grav și zece răniți mai ușor. Persoana care a decedat este un pasager, iar șoferul autocarului a fost transportat la spital. Celălalt șofer al autocarului se află la locul accidentului.

Focus News spune că în accident a murit o femeie în vârstă de 27 de ani. Șoferul autocarului, în vârstă de 44 de ani, a fost supus unui alcooltest, care s-a dovedit negativ. În autocar erau 27 de pasageri, iar autoritățile bulgare au deschis o anchetă.

Potrivit imaginilor din presa bulgară, numărul de înmatriculare al autocarului este B-400-CMR. Tot presa bulgară scrie că este așteptat un elicopter din România pentru a prelua răniții grav.

 

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.