ACTUALITATE 22 septembrie 2014

Case din baloţi de paie şi locuinţe pasive

de Agerpres | 2317 vizualizări

Acestea vor fi prezentate luna viitoare la Sfântu Gheorghe la conferinţa „Construcţii sustenabile şi eficienţă energetică”

Cele mai noi tendinţe în domeniul construcţiilor sustenabile şi eficienţei energetice vor fi prezentate luna viitoare la Sfântu Gheorghe, în cadrul celei de-a treia conferinţe de profil organizate de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, la care sunt invitaţi specialişti din ţară şi străinătate.

Anul acesta organizatorii vor pune accent pe casele pasive din punct de vedere energetic, precum şi pe materialele de construcţii ecologice cum ar fi baloţii de paie.

Preşedintele CCI Covasna, Édler András, a declarat luni că pe zi ce trece există un interes tot mai mare pentru găsirea modalităţilor de reducere a costurilor energiei, iar acesta este unul dintre principalele motive pentru care a decis să organizeze aceste conferinţe anuale la Sfântu Gheorghe.

„Dacă la primele două ediţii am interpretat noţiunile de bază ale sustenabilităţii, mai ales în construcţii, anul acesta dorim să exemplificăm tot ceea ce este reprezentativ în acest domeniu, intrând în amănunte: să arătăm soluţiile, materialele cele mai eficiente în arhitectură, instalaţiile, materialele construcţiilor de toate felurile. (...) Vor fi prezentate studii de caz, idei care au prins viaţă în sate şi oraşe. Nu ne ferim însă să privim şi dintr-o perspectivă mai largă domeniul, să urmărim trendurile europene de pe piaţa energetică”, a afirmat Édler András.

Printre invitaţii conferinţei programate pe 16 octombrie se numără ministrului Mediului, Korodi Attila, care va prezenta tendinţele politicii energetice a României şi specialişti care vor prezenta materiale de construcţie naturale, particularităţile proiectării caselor pasive şi surse de finanţare pentru construirea acestor clădiri.

La ediţiile anterioare, specialişti veniţi din Ungaria au vorbit despre case cu acoperişuri verzi, adică acoperite cu vegetaţie, eficienţa granulelor de sticlă ca alternativă la izolarea termică, despre fotobioreactoarele cu alge, precum şi despre reutilizarea aşa-zisei 'ape gri', provenită de la duşuri, spălarea vaselor sau a rufelor care poate fi filtrată şi reutilizată la toalete.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.