ACTUALITATE 22 septembrie 2014

Mădălina Linguraru și Anca Petrea – fetele de aur ale CSM Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 866 vizualizări

lupte csm septembrie 2014

Secţia de lupte a Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe a reușit o performanță excelentă la sfârșitul săptămânii trecute, când a reușit să câștige șapte medalii la Campionatele Naționale Individuale U23 de ani, competiție care a avut loc la Odorheiu Secuiesc.

Înainte de deplasarea la concurs obiectivul a fost de 3 medalii, din care una să fie de aur. Ei bine, luptătorii maestrului Mátéfi Árpád au urcat de 7 ori pe podium, după cum urmează: aur: Mădălina Linguraru (48 kg) și Anca Petrea (69 kg), argint: Tătar Andrea (48 kg), Laura Crâșmaru (63 kg) și Pál Tibor (57 kg), bronz: Szabó Sándor (70 kg) și Szabó László (74 kg). Cu aceste rezultate CSM Sfântu Gheorghe a ocupat locul I pe echipe la fete, devansând Steaua și CSM Timișoara, și locul al III-lea la băieți, după Steaua și CSM Timișoara.

Cele două campioane naționale au fost primite cu felicitări și flori de președintele clubului, George Carcadia, care a spus că prin performanța de la Odorhei au demonstrat că „CSM este pe primul loc pe țară la luptele libere”.

„Trebuie să avem grijă de toate luptătoarele noastre pentru că din toamna anului viitor ele încep să se pregătească pentru Jocurile Olimpice de la Rio, unde CSM Sfântu Gheorghe sigur va avea cel puțin un reprezentant” – a declarat George Carcadia. Acesta a mai spus că va face toate demersurile pentru ca sportivele să fie recompensate pentru munca depusă împreună cu antrenorul Mátéfi.

Antrenorul a spus că a rămas surprins de modul în care sportivii lui au abordat această competiție care a încheiat de fapt anul competițional.

„Consider că am încheiat un an foarte bun, mii de mulțumiri sportivilor și clubului pentru că ne-a oferit toate condițiile necesare. În ceea ce privește concursul de acum, am pornit cu gândul de a lua 4-5 medalii, și iată că am luat 7. Avem însă probleme cu accidentările. Mădălina trebuie să fie operată cât de curând, după care va trebui să recuperăm timpul pierdut. Anca e ca o stâncă, cu ea nu avem asemenea probleme din fericire. Ambele fete muncesc enorm, cer muncă, cer să le dau și mai mult, și mai mult” – a declarat Mátéfi Árpád.

Antrenorul care a adus un sac de medalii la Sfântu Gheorghe a mai spus că are nevoie de un secund pentru că, spune el, anii au trecut peste el, și este nevoie de continuitate în materie de lupte la Sfântu Gheorghe.

Președintele CSM Sfântu Gheorghe a mai făcut două anunțuri. Pe de o parte a spus că la sfârșitul acestei săptămânii vor avea loc Campionatele Naționale de Ju-Jitsu la categoria U15 și U16 ani, la care CSM va fi reprezentat de Fejér Richárd, Găban Anita și Lascu Vlad, precum și Openul Balcanic la Ju-Jitsu, juniori și seniori, unde antrenorul Petru Oltean va merge cu sportivii Codreanu Vlad, Vaida Robert, Băjenaru Vasile și Păncescu Alin. Obiectivul clubului este obținerea a două medalii.

Pe de altă parte Carcadia a anunțat o nouă achiziție pentru secția de atletism, în persoana campioanei naționale la 800 și 1.500 de metri, Claudia Bobocea. În cazul ei contractul nu a fost deocamdată semnat, însă Carcadia spune că mutarea este efectuată în proporție de 95%, iar sportiva de la Farul Constanța va veni la Sfântu Gheorghe împreună cu antrenorul ei, Anghel Valentin.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.