ACTUALITATE 22 septembrie 2014

Teodor Meleșcanu a demisionat de la șefia SIE și va candida la prezidențiale

de Covasna Media | 600 vizualizări

Directorul Serviciul de Informaţii Externe, Teodor Meleșcanu, a renunțat luni la funcția pe care a deținut-o începând din februarie 2012. Cu această ocazie, el și-a anunțat și candidatura la alegerile prezidențiale din această toamnă.

Fostul director al Serviciului de Informații Externe a vorbit despre acest și subiect săptămâna trecută. „Dacă aveţi puţină răbdare, luni dimineaţă o să avem răspunsul la toate. Dacă vor fi întrunite condiţiile, luni dimineaţă o să vă dau un răspuns”, spunea Teodor Meleşcanu.

Întrebat dacă a strâns semnături pentru candidatură, Meleşcanu a precizat: „Tocmai asta este problema”.

Termenul de depunere a candidaturilor la alegerile prezidențiale din noiembrie expiră în 23 septembrie. Un candidat are nevoie de 200.000 de semnături, iar listele trebuie depuse la Biroul Electoral Central.

Partidul Dreptăţii Sociale a anunţat Biroul Electoral Central (BEC) că va depune, marţi dimineaţă, candidatura lui Teodor Meleşcanu pentru alegerile prezidenţiale. Marian Muhuleţ, purtătorul de cuvânt al BEC, a spus că depunerea dosarului de înregistrare a candidaturii urmează să se facă marţi dimineaţă, la ora 10.00.

Așadar, în acest moment ar fi vorba de 7 candidați la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie 2014.

Preşedintele Traian Băsescu l-a propus pe senatorul PNL Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al SIE în 27 februarie 2012. În ziua următoare, el a fost validat în funcție.

Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolaescu, a remarcat similitudinea dintre propunerea lui Teodor Meleşcanu făcută în acest moment pentru şefia SIE de către preşedintele Traian Băsescu şi propunerile anterioare – Mihai Răzvan Ungureanu tot la şefia SIE şi George Maior la şefia SRI – toate cele trei nominalizări având în centrul lor politicieni aparţinând opoziţiei. Nicolaescu a apreciat că Băsescu şi-a făcut un obicei din a nominaliza politicieni din opoziţie pentru şefia serviciilor speciale.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a comentat atunci „Observ consecvenţa domnului preşedinte de a numi din nou în fruntea unui serviciu important, a SIE, tot un reprezentant al opoziţiei, aşa cum a făcut-o în ultimul timp şi la SIE şi la SRI”.

Pe 27 iulie 2012, în contextul campaniei pentru referendum, Traian Băsescu a declarat că are încredere în George Maior şi Teodor Meleşcanu.

„Am încredere în amândoi, nici unul dintre ei nu mi-a dat motive să nu am încredere”, a spus atunci Traian Băsescu, adăugând că nu a greşit cu numirile acestora, la fel cum şi Mihai Răzvan Ungureanu a fost „foarte potrivit” pentru funcţia de şef al SIE.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Seful spionilor, 23 septembrie 2014
...cel care l-a ajutat in strangerea semnaturilor este Colonelul Dogaru, liderul militarilor rezervisti si "secu". Ce legatura are Dogaru cu seful SIE? Melescanu s-a intalnit la Snagov cu ideologul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.