ACTUALITATE 22 septembrie 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 535 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU SMURD a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 15-22 septembrie s-au prezentat un număr de 603 pacienți. În 134 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 34 (17 cazuri au necesitat internare); Urgenţe neurologie: 46 (9 internați – un pacient cu hemoragie cerebrală); Urgenţe chirurgicale: 90 (15 internări); Urgenţe de medicină internă: 147 (19 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 154 (în 35 cazuri tratamentul/intervenția s-a finalizat la Secția UPU-SMURD); Urgenţe psihiatrice: 37 (7 internări); Urgenţe ginecologice: 44 (toate internate); Urgenţe ortopedice (traume): 86 (din care în 9 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 22 de nașteri, 16 fete, respectiv 7 băieți au venit pe lume. Una dintre mămici a născut gemeni, două fete, așadar vorbim în total despre 23 de nou născuți.

În perioada de referință la secția UPU­-SMURD a Spitalului s-au prezentat 9 victime ale mai multor accidente rutiere. Toate au putut părăsi instituția noastră după tratamentele aplicate în cadrul UPU-SMURD.

Un număr total de 8 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toate fiind tratate în ambulatoriu, fără internare. Alte trei persoane au ajuns pe secție cu leziuni minore rezultate din agresiuni. Nici una nu a necesitat internare.

În ultimele 168 de ore doar 4 cazuri de înțepături de căpușă au fost înregistrate, toți pacienții fiind tratați în ambulatoriu.

Pe lângă cele menționate, colegii de la Secția UPU-SMURD au înregistrat trei cazuri de tentativă de suicid. Toți pacienții – majori fără excepție – au ales calea intoxicației cu medicamente, fiind internaţi în primă fază la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, iar momentan sunt ținuţi sub observație la Secția de Psihiatrie a Spitalului.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.