ACTUALITATE 24 septembrie 2014

Peste 11.000 de lei s-au strâns la „Pedalează pentru un scop bun”

de Székely Emőke | 596 vizualizări

Vinerea trecută a avut loc cea de-a patra ediție a acțiunii „Pedalează pentru un scop bun”, organizată de Fundația Comunitară Covasna. Evenimentul a fost cel mai de succes până acum, spun organizatorii, care s-au arătat mulțumiți de rezultate.

„Trebuie să mai lucrăm la partea de strângere de fonduri, dar cu toate acestea pot spune că a fost un eveniment reușit, iar numărul participanților a fost mult mai mare decât la edițiile trecute. Un lucru îmbucurător a fost faptul că s-au înscris și 15 echipe, vorbim aici de firme și de școli care au venit în cadru organizat la acțiunea de pedalat” – a declarat directoarea HKA, Bereczki Kinga.

Aceasta a mai spus că suma totală care s-a strâns la eveniment este de 11.220 de lei, din care mare parte au venit de la sponsori, adică de la firme. Au fost și donații individuale, sumele acestora fiind între 5 și 100 de lei, ceea ce arată că oamenilor le pasă și vor să se implice în viața comunității. Defalcat, sumele strânse arată în felul următor: 2.340 de lei din taxe de înregistrare, 2.430 de lei din donații individuale, 3.450 de lei de la firme, iar HKA a adăugat 3.000 de lei.

„Apreciem faptul că donațiile individuale au crescut de la 7-9% din suma totală, cotă înregistrată la edițiile anterioare, la 30% acum, ceea ce înseamnă că oamenii au înțeles importanța laturii de donație în scopul realizării unui scop care servește comunitatea. Au venit oameni de rând care au donat sume între 5-100 de lei” – spune Bereczki Kinga.

Din banii strânși HKA va monta suporturi pentru biciclete pe teritoriul orașului, având prioritate acele școli care au participat activ la pedalat, și anume liceele „Székely Mikó”, „Mikes Kelemen”, „Berde Áron”, Clubul Sportiv Școlar și școlile generale „Ady Endre” și „Nicolae Colan”.

Acțiunea „Pedalează pentru un scop bun” va continua și la anul, iar directoarea HKA spune că așteaptă propuneri și observații de la cetățeni pentru ca evenimentul să răspundă cât mai mult posibil nevoilor comunității. De asemenea, Bereczki a precizat că marţea viitoare de la ora 11 va avea loc inaugurarea parcului de fitness realizat cu banii strânși la ediția trecută a „Pedalează pentru un scop bun”, parc care se află pe strada Nicolae Iorga din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.