ACTUALITATE 29 septembrie 2014

Bani de la stat pentru orășenii cu pământ la țară

de Covasna Media | 370 vizualizări

Ca să încurajeze comasarea terenurilor, statul acordă rente viagere pentru persoanele cu vârsta de peste 62 de ani, care își dau în arendă sau își vând proprietățile, scrie Yahoo News citând economica.net.

Proprietarii și-au putut depune actele pentru încasarea rentei viagere până la 29 august, la sediile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Datele APIA arată că până la sfârșitul lui august, numărul total de rentieri agricoli, care își își obţinuseră viza anuală era de 65.726 de persoane.

Din aceştia, aproximativ 62,4% au avut terenul arendat întregul anul calen­daristic 2013, iar restul vor primi banii pentru că şi-au vândut terenul arabil anul trecut.

Renta viageră medie la nivel naţional ajunge la 1.000 de lei pe an, dar există şi persoane care primesc suma maximă, de 1.000 de euro, pentru cei care înstrăinează suprafaţă maxi­mă acceptată de lege, de 10 hectare, şi de 500 de euro, în cazul celor care arendează suprafaţa maximă acceptată de lege, de 10 hectare.

Datele APIA arată că la nivel naţional există 370 de persoane care vor primi anul acesta, în contul lui 2013, 1.000 de euro pentru că au înstrăinat suprafeţe de 10 hectare, potrivit sursei menţionate.

Din cele 370 de persoane, 75 dintre aceştia au domiciliul în Bucureşti.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.